0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou

Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou

2.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2950 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 251 g
Tuky 130 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké maso zazáří v téhle lehké úpravě jako hvězda první velikosti. Bylinky mu dodají nádhernou vůni a řeřicha s ořechy se postarají o perfektní výsledek.

Suroviny

vývar hovězí 1 l
může být z kostky
cibule 1 ks
větší kus
fenykl 1 ks
bulva nakrájená najemno
mrkev 1 ks
velká a nakrájená
bobkový list 2 ks
rozmarýn 2 snítky
svíčková 500 g
řeřicha 100 g
lístky rokety nebo polníčku
olivový olej 4 PL
extra panenský
balzamikový ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
vlašské ořechy 50 g
nahrubo nasekané
sůl
nejlépe hrubozrnná
pepř

1 Do vývaru naházejte nakrájenou zeleninu, bobkový list a rozmarýn. Přikryjte pokličkou a deset minut povařte na mírném ohni.

2 Maso ze všech stran osolte a opepřete a vložte ho do mírně vroucího vývaru. Přikryjte a pošírujte osmnáct minut, pokud chcete mít maso ještě uvnitř růžové (medium rare), ale už ne krvavé. Po dvaadvaceti minutách by už mělo být stejnoměrně provařené. Potom hrnec stáhněte z ohně a nechte maso ještě čtvrt hodiny ve vývaru.

3 Vyjměte hovězí a nakrájejte ho na osm plátků. Vývar můžete přecedit, a až vychladne, uchovat ho a použít znovu, třeba i do polévky nebo omáčky.

4 Zelené lístky propláchněte, osušte a spolu s ořechy naaranžujte dokola talíře. Olej, ocet, hořčici, trochu pepře a případně soli (hořčice bývá slaná dost) prošlehejte v misce. Polovinou zálivky pak zakápněte zelené lístky a ořechy a doprostřed talíře dejte dva plátky masa. Zbylou zálivku prošlehejte se dvěma lžícemi aromatického vývaru a zalijte jí maso. Posypte ho trochou hrubozrnné soli a podávejte, nejlépe s novými bramborami uvařenými v páře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Asi nejsem tak zdatná kuchařka, ale slovo pošírovat, nevím co znamená, předpokládám, že dále vařit? Jinak zajímavý recept na výbornou večeři.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit