0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou

Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou

2.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2950 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 251 g
Tuky 130 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké maso zazáří v téhle lehké úpravě jako hvězda první velikosti. Bylinky mu dodají nádhernou vůni a řeřicha s ořechy se postarají o perfektní výsledek.

Suroviny

vývar hovězí 1 l
může být z kostky
cibule 1 ks
větší kus
fenykl 1 ks
bulva nakrájená najemno
mrkev 1 ks
velká a nakrájená
bobkový list 2 ks
rozmarýn 2 snítky
svíčková 500 g
řeřicha 100 g
lístky rokety nebo polníčku
olivový olej 4 PL
extra panenský
balzamikový ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
vlašské ořechy 50 g
nahrubo nasekané
sůl
nejlépe hrubozrnná
pepř

1 Do vývaru naházejte nakrájenou zeleninu, bobkový list a rozmarýn. Přikryjte pokličkou a deset minut povařte na mírném ohni.

2 Maso ze všech stran osolte a opepřete a vložte ho do mírně vroucího vývaru. Přikryjte a pošírujte osmnáct minut, pokud chcete mít maso ještě uvnitř růžové (medium rare), ale už ne krvavé. Po dvaadvaceti minutách by už mělo být stejnoměrně provařené. Potom hrnec stáhněte z ohně a nechte maso ještě čtvrt hodiny ve vývaru.

3 Vyjměte hovězí a nakrájejte ho na osm plátků. Vývar můžete přecedit, a až vychladne, uchovat ho a použít znovu, třeba i do polévky nebo omáčky.

4 Zelené lístky propláchněte, osušte a spolu s ořechy naaranžujte dokola talíře. Olej, ocet, hořčici, trochu pepře a případně soli (hořčice bývá slaná dost) prošlehejte v misce. Polovinou zálivky pak zakápněte zelené lístky a ořechy a doprostřed talíře dejte dva plátky masa. Zbylou zálivku prošlehejte se dvěma lžícemi aromatického vývaru a zalijte jí maso. Posypte ho trochou hrubozrnné soli a podávejte, nejlépe s novými bramborami uvařenými v páře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Asi nejsem tak zdatná kuchařka, ale slovo pošírovat, nevím co znamená, předpokládám, že dále vařit? Jinak zajímavý recept na výbornou večeři.

Apetit magazín

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit