Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou

Pošírovaná hovězí svíčková s ořechy a řeřichou

2.5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2950 kcal
Bílkoviny 175 g
Sacharidy 251 g
Tuky 130 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křehké maso zazáří v téhle lehké úpravě jako hvězda první velikosti. Bylinky mu dodají nádhernou vůni a řeřicha s ořechy se postarají o perfektní výsledek.

Suroviny

vývar hovězí 1 l
může být z kostky
větší kus
bulva nakrájená najemno
mrkev 1 ks
velká a nakrájená
rozmarýn 2 snítky
řeřicha 100 g
lístky rokety nebo polníčku
olivový olej 4 PL
extra panenský
balzamikový ocet 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
nahrubo nasekané
sůl
nejlépe hrubozrnná
pepř

Postup

1

Do vývaru naházejte nakrájenou zeleninu, bobkový list a rozmarýn. Přikryjte pokličkou a deset minut povařte na mírném ohni.

2

Maso ze všech stran osolte a opepřete a vložte ho do mírně vroucího vývaru. Přikryjte a pošírujte osmnáct minut, pokud chcete mít maso ještě uvnitř růžové (medium rare), ale už ne krvavé. Po dvaadvaceti minutách by už mělo být stejnoměrně provařené. Potom hrnec stáhněte z ohně a nechte maso ještě čtvrt hodiny ve vývaru.

3

Vyjměte hovězí a nakrájejte ho na osm plátků. Vývar můžete přecedit, a až vychladne, uchovat ho a použít znovu, třeba i do polévky nebo omáčky.

4

Zelené lístky propláchněte, osušte a spolu s ořechy naaranžujte dokola talíře. Olej, ocet, hořčici, trochu pepře a případně soli (hořčice bývá slaná dost) prošlehejte v misce. Polovinou zálivky pak zakápněte zelené lístky a ořechy a doprostřed talíře dejte dva plátky masa. Zbylou zálivku prošlehejte se dvěma lžícemi aromatického vývaru a zalijte jí maso. Posypte ho trochou hrubozrnné soli a podávejte, nejlépe s novými bramborami uvařenými v páře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 18:03
Recept se nachází v č.3/06, str.23
10.07.2006 19:57
Asi nejsem tak zdatná kuchařka, ale slovo pošírovat, nevím co znamená, předpokládám, že dále vařit? Jinak zajímavý recept na výbornou večeři.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...