0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí nudličky v pikantní horčičné marinádě

Hovězí nudličky v pikantní horčičné marinádě

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 40
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1779 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 35 g
Tuky 122 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

roštěnec 600 g
hořčice dijonská 2 PL
chilli paprička 1 ks
pepř špetka
worchestrová omáčka 2 PL
cibule 1 ks
sůl
jarní cibulka 1 svazek
olivový olej 3 PL
vývar hovězí 100 ml

Postup

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem nakrájíme na úzké nudličky.

2

Potom si připravíme marinádu. Dijonskou hořčici smícháme s nadrobno posekanou chilli papričkou, pokud nemáme čerstvou, použijeme sušenou, drceným bílým pepřem a jednou polévkovou lžící olivového oleje.

3

Do marinády nasypeme na nudličky nakrájenou roštěnou, promícháme, osolíme, přidáme wocester a maso v ní necháme alespoň 3 hodiny marinovat. Nejlépe je však nechat maso marinovat do druhého dne, aby do sebe marinádu nasáklo.

4

Na pánvi rozpálíme olej a marinované maso na něm zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou mladou cibulku. vše dohromady mírně orestujeme.

5

K orestovanému masu přilijeme zbytek marinády, promícháme, osmahneme a lehce podlijeme masovým vývarem. pak necháme provařit až do zhoustnutí a podle chuti dosolíme.

6

Hovězí nudličky podáváme s vařenými těstovinami nebo s rýží. Vhodné jsou také brambory.Zdobíme čerstvými bylinkami, jako je tymián, estragon nebo bazalka.

Foto: Pexels.com

 
Autor: 700413

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč