Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí nudličky v pikantní horčičné marinádě

Hovězí nudličky v pikantní horčičné marinádě

Hodnocení receptu
4.5/5 Počet hodnocení: 42
Do hodiny Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1779 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 35 g
Tuky 122 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí nudličky v hořčičné marinádě jsou skvělou volbou, ať už si je podáte s těstovinami, rýží nebo hranolkami. Toto minutkové jídlo je opravdu senzační a připravíte ho za pár minut. Klíčovou roli v jeho úspěchu hraje právě marináda. Ta nejen dodá masu pikantní chuť, ale také urychlí jeho přípravu.

Suroviny

hořčice dijonská 2 PL
pepř bílý 1 špetka
drcený
olivový olej 3 PL
sůl
worcesterská omáčka 2 PL
jarní cibulka 1 svazek
vývar hovězí 100 ml

Postup

1

Hovězí maso omyjte, osušte a ostrým nožem nakrájejte na úzké nudličky.

2

Potom si připravte marinádu. Dijonskou hořčici smíchejte s nadrobno posekanou chilli papričkou (pokud nemáme čerstvou, použijte sušenou), drceným bílým pepřem a jednou polévkovou lžící olivového oleje.

3

Do marinády nasypte na nudličky nakrájenou roštěnou, promíchejte, osolte, přidejte worcester a maso v ní nechte alespoň 3 hodiny marinovat. Nejlépe je však nechat maso marinovat do druhého dne, aby do sebe marinádu nasáklo.

4

Na pánvi rozpalte olej a marinované maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Přidejte oloupanou, na plátky nakrájenou jarní cibulku. Vše dohromady mírně orestujte.

5

K orestovanému masu přilijte zbytek marinády, promíchejte, osmahněte a lehce podlijte masovým vývarem. Pak nechte provařit až do zhoustnutí a podle chuti dosolte.

6

Hovězí nudličky podávejte s vařenými těstovinami nebo s rýží. Vhodné jsou také brambory. Ozdobte čerstvými bylinkami, jako je tymián, estragon nebo bazalka.

Foto: Pexels.com

 
Autor: 700413

Apetit magazín