Hovězí nudličky v hořčičné marinádě jsou skvělou volbou, ať už si je podáte s těstovinami, rýží nebo hranolkami. Toto minutkové jídlo je opravdu senzační a připravíte ho za pár minut. Klíčovou roli v jeho úspěchu hraje právě marináda. Ta nejen dodá masu pikantní chuť, ale také urychlí jeho přípravu.
Suroviny
Postup
Hovězí maso omyjte, osušte a ostrým nožem nakrájejte na úzké nudličky.
Potom si připravte marinádu. Dijonskou hořčici smíchejte s nadrobno posekanou chilli papričkou (pokud nemáme čerstvou, použijte sušenou), drceným bílým pepřem a jednou polévkovou lžící olivového oleje.
Do marinády nasypte na nudličky nakrájenou roštěnou, promíchejte, osolte, přidejte worcester a maso v ní nechte alespoň 3 hodiny marinovat. Nejlépe je však nechat maso marinovat do druhého dne, aby do sebe marinádu nasáklo.
Na pánvi rozpalte olej a marinované maso na něm zprudka ze všech stran opečte. Přidejte oloupanou, na plátky nakrájenou jarní cibulku. Vše dohromady mírně orestujte.
K orestovanému masu přilijte zbytek marinády, promíchejte, osmahněte a lehce podlijte masovým vývarem. Pak nechte provařit až do zhoustnutí a podle chuti dosolte.
Hovězí nudličky podávejte s vařenými těstovinami nebo s rýží. Vhodné jsou také brambory. Ozdobte čerstvými bylinkami, jako je tymián, estragon nebo bazalka.
Foto: Pexels.com