Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená vepřová plec s javorovým sirupem

Pečená vepřová plec s javorovým sirupem

3.8/5 Počet hodnocení: 34
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7094 kcal
Bílkoviny 437 g
Sacharidy 284 g
Tuky 456 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkoslaná pečínka

Suroviny

nejlépe s kůží
hořčice kremžská 2 PL
oloupaná a rozčtvrcená
neoloupané stroužky z jedné palice česnkeu
tymián 8 snítek
jablečný ocet 125 ml
třtinový cukr 45 g
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Plec osolte a opepřete, zevnitř potřete hořčicí a zahněte do válečku, aby kůže byla nahoře. Převažte provázkem a kůží dolů dejte do pekáče. Přidejte cibuli, česnek a tymián, vlijte javorový sirup a jablečný ocet a vsypte třtinový cukr. Přiklopte a pečte 2 hodiny.

2

Pak maso otočte kůží nahoru a pečte ještě další hodinu doměkka. Podávejte s oblíbenou přílohou, výborné jsou například šťouchané brambory.

NĚCO NAVÍC
Vepřovou plec s kůží koupíte např. na www.jehnecimaso.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín