0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená vepřová plec s javorovým sirupem

Pečená vepřová plec s javorovým sirupem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7094 kcal
Bílkoviny 437 g
Sacharidy 284 g
Tuky 456 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkoslaná pečínka

Suroviny

vepřová plec 2.5 kg
nejlépe s kůží
hořčice kremžská 2 PL
cibule 1 ks
oloupaná a rozčtvrcená
česnek 1 ks
neoloupané stroužky z jedné palice česnkeu
tymián 8 snítek
javorový sirup 250 ml
jablečný ocet 125 ml
třtinový cukr 45 g
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Plec osolte a opepřete, zevnitř potřete hořčicí a zahněte do válečku, aby kůže byla nahoře. Převažte provázkem a kůží dolů dejte do pekáče. Přidejte cibuli, česnek a tymián, vlijte javorový sirup a jablečný ocet a vsypte třtinový cukr. Přiklopte a pečte 2 hodiny.

2 Pak maso otočte kůží nahoru a pečte ještě další hodinu doměkka. Podávejte s oblíbenou přílohou, výborné jsou například šťouchané brambory.

NĚCO NAVÍC
Vepřovou plec s kůží koupíte např. na www.jehnecimaso.cz.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit