Sladkoslaná pečínka
Suroviny
vepřová plec
2,5
kg
nejlépe s kůží
hořčice kremžská
2
PL
cibule
1
ks
oloupaná a rozčtvrcená
česnek
1
ks
neoloupané stroužky z jedné palice česnkeu
tymián
8
snítek
javorový sirup
250
ml
jablečný ocet
125
ml
třtinový cukr
45
g
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Plec osolte a opepřete, zevnitř potřete hořčicí a zahněte do válečku, aby kůže byla nahoře. Převažte provázkem a kůží dolů dejte do pekáče. Přidejte cibuli, česnek a tymián, vlijte javorový sirup a jablečný ocet a vsypte třtinový cukr. Přiklopte a pečte 2 hodiny.
2
Pak maso otočte kůží nahoru a pečte ještě další hodinu doměkka. Podávejte s oblíbenou přílohou, výborné jsou například šťouchané brambory.
NĚCO NAVÍC
Vepřovou plec s kůží koupíte např. na www.jehnecimaso.cz.