Pečená vepřová plec s javorovým sirupem

Pečená vepřová plec s javorovým sirupem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8594 kcal
Bílkoviny 497 g
Cukr 484 g
Tuky 508 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Sladkoslaná pečínka

Suroviny

vepřová plec 2.5 kg
nejlépe s kůží
hořčice kremžská 2 PL
cibule 1 ks
oloupaná a rozčtvrcená
česnek 1
neoloupané stroužky
tymián 8
250 ml
javorový siru
jablečný ocet 125 ml
třtinový cukr 45 g
sůl mořská
pepř
čerstvě drcený

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Plec osolte a opepřete, zevnitř potřete hořčicí a zahněte do válečku, aby kůže byla nahoře. Převažte provázkem a kůží dolů dejte do pekáče. Přidejte cibuli, česnek a tymián, vlijte javorový sirup a jablečný ocet a vsypte třtinový cukr. Přiklopte a pečte 2 hodiny.

2 Pak maso otočte kůží nahoru a pečte ještě další hodinu doměkka. Podávejte s oblíbenou přílohou, výborné jsou například šťouchané brambory.

NĚCO NAVÍC
Vepřovou plec s kůží koupíte např. na www.jehnecimaso.cz.

 

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit