Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pikantní bulgur se zeleninou

Popis receptu: 
Toto jídlo je volně inspirováno arabskou středomořskou kuchyní. Krásně voní a je lehké, chutné a barevné.
Autor: Terezie Kouřilová
Hodnocení:
21 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 střední cibule, kousek čerstvého zázovru, 3 stroužky česneku, 2 lžičky mletého koriandru, 1 lžička mletého římského kmínu, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 nebo 2 sušené červené čili papričky, citrónová šťáva, plechovka rajčat, 1 menší cuketa, 2 žluté papriky (nebo 1 žlutá a 1 červená), 200g bulguru, sůl, pepř, olivový olej, zelený koriandr na posypání

Příprava jídla

Cibuli nakrájíme na kostičky a do sklovata opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor a opékáme ještě minutu. Přidáme mletý koriandr, římský kmín a podrcené čili papričky a smažíme ještě minutu. Přidáme mletou papriku a krátce prohřejeme. Přidáme konzervovaná rajčata, nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, podlejeme trochou vody, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut, aby zelenina mírně změkla. Přidáme dostatečné množství vody a vsypeme gulgur. Za občasného míchání vše společně dusíme, dokud není bulgur měkký (zhruba 20 minut). V případě potřeby přilejeme horkou vodu. Na konci vaření by se měla všechna tekutina vsáknout (případně odpařit). Zelenina by měla zůstat mírně křupavá. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, posypeme čerstvým koriandrem.
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborný recept, zkoušel jsem s koriandrem i bez a bez mi vyhovovalo lépe.
Obrazek uzivatele
Vynikající. Skvělá volba pro vegetariány a změna pro milovníky bulguru i indické kuchyně.

Přidat komentář