Suroviny
cibule
2
ks
střední kusy
zázvor (čerstvý)
čerstvý
česnek
3
koriandr
2
mletý
římský kmín
1
PL
mletý
paprika sladká
1
mletá
chilli paprička
1
ks
červená sušená
citronová štáva
rajče
plechovka
cuketa
1
ks
menší
paprika žlutá
2
ks
nebo jedna červená a jedna žlutá
Bulgur
200
g
sůl
pepř
olivový olej
koriandr
zelený na posypání
Cibuli nakrájíme na kostičky a do sklovata opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor a opékáme ještě minutu. Přidáme mletý koriandr, římský kmín a podrcené čili papričky a smažíme ještě minutu. Přidáme mletou papriku a krátce prohřejeme. Přidáme konzervovaná rajčata, nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, podlejeme trochou vody, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut, aby zelenina mírně změkla. Přidáme dostatečné množství vody a vsypeme gulgur. Za občasného míchání vše společně dusíme, dokud není bulgur měkký (zhruba 20 minut). V případě potřeby přilejeme horkou vodu. Na konci vaření by se měla všechna tekutina vsáknout (případně odpařit). Zelenina by měla zůstat mírně křupavá. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, posypeme čerstvým koriandrem.