0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní bulgur se zeleninou

Pikantní bulgur se zeleninou

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1839 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 331 g
Tuky 26 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

cibule 2 ks
střední kusy
zázvor (čerstvý)
čerstvý
česnek 3
koriandr 2
mletý
římský kmín 1 PL
mletý
paprika sladká 1
mletá
chilli paprička 1 ks
červená sušená
citronová štáva
rajče
plechovka
cuketa 1 ks
menší
paprika žlutá 2 ks
nebo jedna červená a jedna žlutá
Bulgur 200 g
sůl
pepř
olivový olej
koriandr
zelený na posypání
Cibuli nakrájíme na kostičky a do sklovata opečeme na oleji. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a zázvor a opékáme ještě minutu. Přidáme mletý koriandr, římský kmín a podrcené čili papričky a smažíme ještě minutu. Přidáme mletou papriku a krátce prohřejeme. Přidáme konzervovaná rajčata, nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, podlejeme trochou vody, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut, aby zelenina mírně změkla. Přidáme dostatečné množství vody a vsypeme gulgur. Za občasného míchání vše společně dusíme, dokud není bulgur měkký (zhruba 20 minut). V případě potřeby přilejeme horkou vodu. Na konci vaření by se měla všechna tekutina vsáknout (případně odpařit). Zelenina by měla zůstat mírně křupavá. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, posypeme čerstvým koriandrem.

Obchod Apetit