Zapečené těstoviny s vepřovým masem a fenyklem

Zapečené těstoviny s vepřovým masem a fenyklem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4470 kcal
Bílkoviny 264 g
Cukr 638 g
Tuky 188 g
Vláknina 268 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by nemiloval těstoviny s mletým masem? Zkuste je jednou bez rajčatové omáčky, je to příjemná změna.

Suroviny

olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
fenykl 1 ks
na tenké plátky
mrkev 1 ks
na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
jeden řapík - na kostičky
vepřové maso mleté 600 g
česnek 2 stroužky
podrcené
šalvěj 6 ks
nasekaných + pár lístků na ozdobení
víno bílé 120 ml
mléko 180 ml
vývar kuřecí 200 ml
petrželka hrst
velká hrst nasekaných lístků
smetana ke šlehání 6 PL
baby špenát 300 g
těstoviny 300 g
fussili
parmazán 1 hrst
strouhaný a trocha na posypání

1 Rozehřejte na pánvi olej a opečte na něm společně se špetkou soli fenykl, mrkev a řapíkatý celer. Jakmile zelenina začne měknout, přidejte maso, česnek a šalvěj a opékejte, dokud maso nezhnědne, hrudky rozbíjejte vařečkou.

2 Přilijte víno a nechte je vyvařit, pak přidejte mléko a kuřecí vývar, osolte a opepřete. Vařte odkryté 30 minut, až se tekutina zredukuje a omáčka trochu zhoustne. Vmíchejte petrželku a smetanu. Nakonec přidejte špenát a nechte jej zavadnout.

3 Těstoviny uvařte v osolené vodě a slijte. Pak je vmíchejte s pořádnou hrstí strouhaného parmazánu do masové omáčky. Rozdělte do zapékacích mističek, každou porci posypte parmazánem a ozdobte šalvějí. Vložte do trouby rozpálené na 180°C a zapékejte 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit