Kdo by nemiloval těstoviny s mletým masem? Zkuste je jednou bez rajčatové omáčky, je to příjemná změna.
Suroviny
Postup
Rozehřejte na pánvi olej a opečte na něm společně se špetkou soli fenykl, mrkev a řapíkatý celer. Jakmile zelenina začne měknout, přidejte maso, česnek a šalvěj a opékejte, dokud maso nezhnědne, hrudky rozbíjejte vařečkou.
Přilijte víno a nechte je vyvařit, pak přidejte mléko a kuřecí vývar, osolte a opepřete. Vařte odkryté 30 minut, až se tekutina zredukuje a omáčka trochu zhoustne. Vmíchejte petrželku a smetanu. Nakonec přidejte špenát a nechte jej zavadnout.
Těstoviny uvařte v osolené vodě a slijte. Pak je vmíchejte s pořádnou hrstí strouhaného parmazánu do masové omáčky. Rozdělte do zapékacích mističek, každou porci posypte parmazánem a ozdobte šalvějí. Vložte do trouby rozpálené na 180°C a zapékejte 20 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů )