0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené těstoviny s vepřovým masem a fenyklem

Zapečené těstoviny s vepřovým masem a fenyklem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4470 kcal
Bílkoviny 264 g
Sacharidy 638 g
Tuky 188 g
Vláknina 268 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo by nemiloval těstoviny s mletým masem? Zkuste je jednou bez rajčatové omáčky, je to příjemná změna.

Suroviny

olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
fenykl 1 ks
na tenké plátky
mrkev 1 ks
na kostičky
řapíkatý celer 1 ks
jeden řapík - na kostičky
vepřové maso mleté 600 g
česnek 2 stroužky
podrcené
šalvěj 6 ks
nasekaných + pár lístků na ozdobení
víno bílé 120 ml
mléko 180 ml
vývar kuřecí 200 ml
petrželka hrst
velká hrst nasekaných lístků
smetana ke šlehání 6 PL
baby špenát 300 g
těstoviny 300 g
fussili
parmazán 1 hrst
strouhaný a trocha na posypání

1 Rozehřejte na pánvi olej a opečte na něm společně se špetkou soli fenykl, mrkev a řapíkatý celer. Jakmile zelenina začne měknout, přidejte maso, česnek a šalvěj a opékejte, dokud maso nezhnědne, hrudky rozbíjejte vařečkou.

2 Přilijte víno a nechte je vyvařit, pak přidejte mléko a kuřecí vývar, osolte a opepřete. Vařte odkryté 30 minut, až se tekutina zredukuje a omáčka trochu zhoustne. Vmíchejte petrželku a smetanu. Nakonec přidejte špenát a nechte jej zavadnout.

3 Těstoviny uvařte v osolené vodě a slijte. Pak je vmíchejte s pořádnou hrstí strouhaného parmazánu do masové omáčky. Rozdělte do zapékacích mističek, každou porci posypte parmazánem a ozdobte šalvějí. Vložte do trouby rozpálené na 180°C a zapékejte 20 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit