0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tagliatelle s vepřovým ragú

Tagliatelle s vepřovým ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tagliatelle s vepřovým ragú

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2931 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 260 g
Tuky 126 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když máte ostrý nůž, není důvod kupovat mleté maso – sekané se tady uplatní lépe. 

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
česnek 2 stroužky
rozpůlené
libová, na kostičky
cibule 1 ks
malá, nadrobno nakrájená
řapíkatý celer 1 ks
nadrobno nakrájený
vepřová plec 400 g
nasekaná nadrobno
víno bílé 200 ml
suché
sůl
pepř
čerstvě mletý
rozmarýn 1 ČL
sušený, lze nahradit 1 lžící čerstvého najemno nasekaného (podle chuti)
tagliatelle 400 g
sušené, lze nahradit přiměřeným množstvím čerstvých
parmazán 30 g
nastrouhaný, a trocha k podávání
citron 1 ks
bio, nastrouhaná kůra, nemusí být
petržel 3 PL
hladkolistá, nasekaná, nebo mohou být i celerové lístky, nasekané

1 Ve velké hluboké pánvi nebo velkém rendlíku rozehřejte olej s česnekem, až se česnek začne zabarvovat, odstavte a nechte 5 minut stát, pak česnek odstraňte. Vsypte slaninu a 5 minut ji opékejte na mírném ohni. Přidejte cibuli a řapíkatý celer. Nechte je měknout, aniž by se zabarvily, asi 8–10 minut – měly by se spíš dusit. Pokud by se připalovaly, podlévejte vše po lžících vařící vodou.

2 Vmíchejte maso, zesilte oheň a maso orestujte. Podlijte vínem, nechte ho odpařit, opepřete a ochuťte rozmarýnem. Podlijte 200ml vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste 20–25 minut. Pokud by směs příliš vyschla, přidejte trochu vody.

3 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly hodně al dente (dojdou v ragú). Pak je sceďte a uchovejte přitom trochu vody.

4 Scezené těstoviny ihned přidejte k ragú a promíchejte na mírném ohni. Vmíchejte parmazán. Podle chuti zřeďte trochou vody z vaření těstovin. Vmíchejte citronovou kůru podle chuti a petrželku. Ihned podávejte posypané dalším sýrem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč