Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tagliatelle s vepřovým ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 22
Do 75 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2931 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 260 g
Tuky 126 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když máte ostrý nůž, není důvod kupovat mleté maso – sekané se tady uplatní lépe. Tagliatelle s vepřovým ragú vám připomenou zimní Itálii i v české domácnosti...

Související recepty

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
česnek 2 stroužky
rozpůlené
libová, na kostičky
malá, nadrobno nakrájená
řapíkatý celer 1 řapík
nadrobno nakrájený
nasekaná nadrobno
suché
sůl
pepř
čerstvě mletý
rozmarýn 1 ČL
sušený, lze nahradit 1 lžící čerstvého najemno nasekaného (podle chuti)
tagliatelle 400 g
sušené, lze nahradit přiměřeným množstvím čerstvých
nastrouhaný, + k podávání
bio, nastrouhaná kůra, nemusí být
petržel 3 PL
hladkolistá, nasekaná, nebo mohou být i celerové lístky, nasekané

Postup

1

Ve velké hluboké pánvi nebo velkém rendlíku rozehřejte olej s česnekem, až se česnek začne zabarvovat, odstavte a nechte 5 minut stát, pak česnek odstraňte.

2

Vsypte slaninu a 5 minut ji opékejte na mírném ohni. Přidejte cibuli a řapíkatý celer.

3

Nechte je měknout, aniž by se zabarvily, asi 8–10 minut – měly by se spíš dusit. Pokud by se připalovaly, podlévejte vše po lžících vařící vodou.

4

Vmíchejte maso, zesilte oheň a maso orestujte. Podlijte vínem, nechte ho odpařit, opepřete a ochuťte rozmarýnem.

5

Podlijte 200 ml vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste 20–25 minut. Pokud by směs příliš vyschla, přidejte trochu vody.

6

Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly hodně al dente (dojdou v ragú). Pak je sceďte a uchovejte přitom trochu vody.

7

Scezené těstoviny ihned přidejte k ragú a promíchejte na mírném ohni. Vmíchejte parmazán. Podle chuti zřeďte trochou vody z vaření těstovin.

8

Vmíchejte citronovou kůru podle chuti a petrželku. Ihned podávejte posypané dalším sýrem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi
  • Zajímavosti

Hladinka, šnyt nebo mlíko? Američané se učí pít pivo jako Češi

Místo zlatavého ležáku sklenice pěny – Američani šílí po českém mlíku! Zatímco dříve by hosté za oceánem takový „špatně natočený“ půllitr okamžitě vraceli na výčep, dnes se z něj stal vyhledávaný zážitek. Jak si tradiční české čepování piva...