Když máte ostrý nůž, není důvod kupovat mleté maso – sekané se tady uplatní lépe. Tagliatelle s vepřovým ragú vám připomenou zimní Itálii i v české domácnosti...
Suroviny
Postup
Ve velké hluboké pánvi nebo velkém rendlíku rozehřejte olej s česnekem, až se česnek začne zabarvovat, odstavte a nechte 5 minut stát, pak česnek odstraňte.
Vsypte slaninu a 5 minut ji opékejte na mírném ohni. Přidejte cibuli a řapíkatý celer.
Nechte je měknout, aniž by se zabarvily, asi 8–10 minut – měly by se spíš dusit. Pokud by se připalovaly, podlévejte vše po lžících vařící vodou.
Vmíchejte maso, zesilte oheň a maso orestujte. Podlijte vínem, nechte ho odpařit, opepřete a ochuťte rozmarýnem.
Podlijte 200 ml vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste 20–25 minut. Pokud by směs příliš vyschla, přidejte trochu vody.
Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly hodně al dente (dojdou v ragú). Pak je sceďte a uchovejte přitom trochu vody.
Scezené těstoviny ihned přidejte k ragú a promíchejte na mírném ohni. Vmíchejte parmazán. Podle chuti zřeďte trochou vody z vaření těstovin.
Vmíchejte citronovou kůru podle chuti a petrželku. Ihned podávejte posypané dalším sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu(22 receptů )