Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušená kachna s nudlemi

„Nudle s kachnou či králíkem a s bylinkami dělám doma na přání dětem a myslím, že jsem v tom fakt dobrá. Jako fakt dobrá!“ prozradila o svém oblíbeném receptu Hanka Michopulu, první šéfredaktorka Apetitu.

Vydání: 2014/5
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 3 kachní stehna
    • 100 ml olivového oleje
    • 400 g cibule, nakrájené nadrobno
    • 2 stroužky česneku
    • 250 ml bílého vína
    • 2 bobkové listy
    • malý svazek tymiánu (rozmarýnu), zavázaný provázkem
    • 1 zralé rajče, nakrájené na osminky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
    • 500 g širokých nudlí (linguine, papardelle, tagliatelle) k podávání
    • 100 g čerstvě strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Kachní stehna osmahněte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem tak, aby kůže mírně zezlátla. Dejte stranou. Ve větším kastrolu osmahněte na olivovém oleji cibuli. Jakmile zesklovatí, zmírněte plamen, přidejte na plátky nakrájený česnek, nechte minutku rozvonět a zalijte vínem. Zvyšte plamen a nechte víno svařit na polovinu.

2 Přidejte bobkový list, tymián, rajče a kachní stehna. Přilijte také tuk a šťávu, která se z kachních stehen vypekla. Opepřete, přikryjte poklicí a duste na velmi mírném plameni za občasného podlití menším množstvím vroucí vody.

3 Když je maso měkké a odpadá od kosti (cca za hodinu a půl), sejměte z plotny a vyjměte kachní stehna. Oberte z nich maso, kosti vyhoďte, kůži dejte do vyšší nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem (nebo v robotu). Z omáčky vyjměte tymián a bobkový list a přidejte rozmixovanou kůži a maso. Dochuťte solí a pepřem a posypte nahrubo sekanou hladkolistou petrželkou.

4 Podávejte promíchané s nudlemi uvařenými podle návodu na obalu a sypané strouhaným parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Konfitované kachní stehno s jablečným zelím a s perníkovými knedlíky

Janina boloňská omáčka se špagetami

REKLAMA

Přidat komentář