„Nudle s kachnou či králíkem a s bylinkami dělám doma na přání dětem a myslím, že jsem v tom fakt dobrá. Jako fakt dobrá!“ prozradila o svém oblíbeném receptu Hanka Michopulu, první šéfredaktorka Apetitu.
Suroviny
Postup
Kachní stehna osmahněte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem tak, aby kůže mírně zezlátla. Dejte stranou. Ve větším kastrolu osmahněte na olivovém oleji cibuli. Jakmile zesklovatí, zmírněte plamen, přidejte na plátky nakrájený česnek, nechte minutku rozvonět a zalijte vínem. Zvyšte plamen a nechte víno svařit na polovinu.
Přidejte bobkový list, tymián, rajče a kachní stehna. Přilijte také tuk a šťávu, která se z kachních stehen vypekla. Opepřete, přikryjte poklicí a duste na velmi mírném plameni za občasného podlití menším množstvím vroucí vody.
Když je maso měkké a odpadá od kosti (cca za hodinu a půl), sejměte z plotny a vyjměte kachní stehna. Oberte z nich maso, kosti vyhoďte, kůži dejte do vyšší nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem (nebo v robotu). Z omáčky vyjměte tymián a bobkový list a přidejte rozmixovanou kůži a maso. Dochuťte solí a pepřem a posypte nahrubo sekanou hladkolistou petrželkou.
Podávejte promíchané s nudlemi uvařenými podle návodu na obalu a sypané strouhaným parmazánem.