0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušená kachna s nudlemi

Dušená kachna s nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dušená kachna s nudlemi

3.2 / 5. Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4972 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 444 g
Tuky 243 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Nudle s kachnou či králíkem a s bylinkami dělám doma na přání dětem a myslím, že jsem v tom fakt dobrá. Jako fakt dobrá!“ prozradila o svém oblíbeném receptu Hanka Michopulu, první šéfredaktorka Apetitu.

Suroviny

olivový olej 100 ml
cibule 400 g
nadrobno
česnek 2 stroužky
víno bílé 250 ml
bobkový list 2 ks
tymián 1 svazek
lze nahradit rozmarýnem, svázaný provázkem
rajče 1 ks
zralé, na osminky
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná
těstoviny 500 g
širší nudle (linguine, papardelle, tagliatelle), k podávání
parmazán 100 g
čerstvě strouhaný

1 Kachní stehna osmahněte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem tak, aby kůže mírně zezlátla. Dejte stranou. Ve větším kastrolu osmahněte na olivovém oleji cibuli. Jakmile zesklovatí, zmírněte plamen, přidejte na plátky nakrájený česnek, nechte minutku rozvonět a zalijte vínem. Zvyšte plamen a nechte víno svařit na polovinu.

2 Přidejte bobkový list, tymián, rajče a kachní stehna. Přilijte také tuk a šťávu, která se z kachních stehen vypekla. Opepřete, přikryjte poklicí a duste na velmi mírném plameni za občasného podlití menším množstvím vroucí vody.

3 Když je maso měkké a odpadá od kosti (cca za hodinu a půl), sejměte z plotny a vyjměte kachní stehna. Oberte z nich maso, kosti vyhoďte, kůži dejte do vyšší nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem (nebo v robotu). Z omáčky vyjměte tymián a bobkový list a přidejte rozmixovanou kůži a maso. Dochuťte solí a pepřem a posypte nahrubo sekanou hladkolistou petrželkou.

4 Podávejte promíchané s nudlemi uvařenými podle návodu na obalu a sypané strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč