Dušená kachna s nudlemi

Dušená kachna s nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dušená kachna s nudlemi

3.1 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4972 kcal
Bílkoviny 199 g
Sacharidy 444 g
Tuky 243 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Nudle s kachnou či králíkem a s bylinkami dělám doma na přání dětem a myslím, že jsem v tom fakt dobrá. Jako fakt dobrá!“ prozradila o svém oblíbeném receptu Hanka Michopulu, první šéfredaktorka Apetitu.

Suroviny

kachní stehna 3 ks
olivový olej 100 ml
cibule 400 g
nadrobno
česnek 2 stroužky
víno bílé 250 ml
bobkový list 2 ks
tymián 1 svazek
lze nahradit rozmarýnem, svázaný provázkem
rajčata 1 ks
zralé, na osminky
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka 1 hrst
nasekaná
těstoviny 500 g
širší nudle (linguine, papardelle, tagliatelle), k podávání
parmazán 100 g
čerstvě strouhaný

1 Kachní stehna osmahněte nasucho na pánvi s nepřilnavým povrchem tak, aby kůže mírně zezlátla. Dejte stranou. Ve větším kastrolu osmahněte na olivovém oleji cibuli. Jakmile zesklovatí, zmírněte plamen, přidejte na plátky nakrájený česnek, nechte minutku rozvonět a zalijte vínem. Zvyšte plamen a nechte víno svařit na polovinu.

2 Přidejte bobkový list, tymián, rajče a kachní stehna. Přilijte také tuk a šťávu, která se z kachních stehen vypekla. Opepřete, přikryjte poklicí a duste na velmi mírném plameni za občasného podlití menším množstvím vroucí vody.

3 Když je maso měkké a odpadá od kosti (cca za hodinu a půl), sejměte z plotny a vyjměte kachní stehna. Oberte z nich maso, kosti vyhoďte, kůži dejte do vyšší nádoby a rozmixujte tyčovým mixérem (nebo v robotu). Z omáčky vyjměte tymián a bobkový list a přidejte rozmixovanou kůži a maso. Dochuťte solí a pepřem a posypte nahrubo sekanou hladkolistou petrželkou.

4 Podávejte promíchané s nudlemi uvařenými podle návodu na obalu a sypané strouhaným parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit