0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Castellane s karamelizovanými rajčátky a brusinkami

Castellane s karamelizovanými rajčátky a brusinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Castellane s karamelizovanými rajčátky a brusinkami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1593 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 239 g
Tuky 30 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s plody lesa

Suroviny

rajčata cherry 15 ks
olivový olej panenský
tymián 1 PL
čerstvý
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 1 stroužek
lesní houby 200 g
hříbky
těstoviny 320 g
castellane
brusinky 20 g
nakládané
červený rybíz 40 g
a bílý (směs)
petrželka
na ozdobu, nasekaná

1 Promíchejte 15 rozpůlených třešňových rajčátek se lžící panenského olivového oleje oleje, lžičkou lístků čerstvého tymiánu, solí, pepřem a v troubě při 100 °C hodinu pečte řeznou stranou nahoru. Na 2 lžících olivového oleje zpěňte nasekaný stroužek česneku, přidejte 200 g hříbků nebo jiných pevných čerstvých hub, nakrájených na plátky, osolte a opékejte 4 minuty.

2 Promíchejte s uvařenými těstovinami castellane a s 20 g nakládaných brusinek či 40 g směsi čerstvého červeného a bílého rybízu. Ozdobte rajčátky a petrželkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit