Castellane s karamelizovanými rajčátky a brusinkami

Castellane s karamelizovanými rajčátky a brusinkami

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1278 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 179 g
Tuky 30 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Těstoviny s plody lesa

Suroviny

15 ks
třešňová rajčata
olivový olej
panenský
tymián 1 PL
čerstvý
sůl
pepř
česnek 1 stroužek
lesní houby 200 g
těstoviny 320 g
castellane
brusinky 20 g
nakládané
červený rybíz 40 g
a bílý (směs)
petrželka
na ozdobu, nasekaná
1 Promíchejte 15 rozpůlených třešňových rajčátek se lžící panenského olivového oleje oleje, lžičkou lístků čerstvého tymiánu, solí, pepřem a v troubě při 100 °C hodinu pečte řeznou stranou nahoru. Na 2 lžících olivového oleje zpěňte nasekaný stroužek česneku, přidejte 200 g hříbků nebo jiných pevných čerstvých hub, nakrájených na plátky, osolte a opékejte 4 minuty.

2 Promíchejte s uvařenými těstovinami castellane a s 20 g nakládaných brusinek či 40 g směsi čerstvého červeného a bílého rybízu. Ozdobte rajčátky a petrželkou.

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit