Těstoviny s plody lesa
Suroviny
rajčata cherry
15
ks
olivový olej panenský
tymián
1
PL
čerstvý
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek
1
stroužek
lesní houby
200
g
hříbky
těstoviny
320
g
castellane
brusinky
20
g
nakládané
červený rybíz
40
g
a bílý (směs)
petrželka
na ozdobu, nasekaná
Postup
1
Promíchejte 15 rozpůlených třešňových rajčátek se lžící panenského olivového oleje oleje, lžičkou lístků čerstvého tymiánu, solí, pepřem a v troubě při 100 °C hodinu pečte řeznou stranou nahoru. Na 2 lžících olivového oleje zpěňte nasekaný stroužek česneku, přidejte 200 g hříbků nebo jiných pevných čerstvých hub, nakrájených na plátky, osolte a opékejte 4 minuty.
2
Promíchejte s uvařenými těstovinami castellane a s 20 g nakládaných brusinek či 40 g směsi čerstvého červeného a bílého rybízu. Ozdobte rajčátky a petrželkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.(24 receptů )