Kuskus je výborná, a především rychlá alternativa k bramborám, obvyklé příloze ke kuřeti. Připravit ho můžete v okamžiku, kdy vytáhnete maso z trouby.
Suroviny
cibule červená
2
ks
rozpůlené a rozdělené na kousky
vývar kuřecí
400
ml
šafrán
1
špetka
chilli paprička
1
ks
nakrájená na proužky
kuskus
500
g
koriandr čerstvý
40
g
mandle
50
g
loupané, opražené
datle
1
hrst
nasekané
z půlky citronu
Postup
1
Zatímco upečené kuře odpočívá pod alobalem, dejte do pekáče s vypečenou šťávou cibuli a na plotýnce ji opékejte asi 5 minut doměkka. Mezitím nasypte do vývaru šafrán.
2
Do pekáče přidejte chilli, minutu míchejte a pak stáhněte z ohně. Přidejte kuskus, vývar a na deset minut přikryjte fólií. Až kuskus nasákne tekutinu, nasypte k němu koriandr, mandle, datle, citronovou šťávu a načechrejte ho vidličkou. Podávat můžete hned, nebo po vychladnutí (v tom případě koriandr přimíchejte až těsně před servírováním, aby neuvadl).