Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní bylinkovo-mandlový kuskus

Pikantní bylinkovo-mandlový kuskus

2.3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2422 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 396 g
Tuky 46 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskus je výborná, a především rychlá alternativa k bramborám, obvyklé příloze ke kuřeti. Připravit ho můžete v okamžiku, kdy vytáhnete maso z trouby.

Suroviny

rozpůlené a rozdělené na kousky
vývar kuřecí 400 ml
šafrán 1 špetka
nakrájená na proužky
kuskus 500 g
koriandr čerstvý 40 g
loupané, opražené
datle 1 hrst
nasekané
z půlky citronu

Postup

1

Zatímco upečené kuře odpočívá pod alobalem, dejte do pekáče s vypečenou šťávou cibuli a na plotýnce ji opékejte asi 5 minut doměkka. Mezitím nasypte do vývaru šafrán.

2

Do pekáče přidejte chilli, minutu míchejte a pak stáhněte z ohně. Přidejte kuskus, vývar a na deset minut přikryjte fólií. Až kuskus nasákne tekutinu, nasypte k němu koriandr, mandle, datle, citronovou šťávu a načechrejte ho vidličkou. Podávat můžete hned, nebo po vychladnutí (v tom případě koriandr přimíchejte až těsně před servírováním, aby neuvadl).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín