0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těstoviny s kořeněnou klobásou a špenátem

Těstoviny s kořeněnou klobásou a špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s kořeněnou klobásou a špenátem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2617 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 308 g
Tuky 103 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický recept italských sedláků. Olivy, baby špenát a italské klobásky.

Suroviny

penne 400 g
olivový olej panenský 2 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
chorizo 2 ks
klobásy, tence pokrájené
vývar kuřecí 60 ml
baby špenát 70 g
olivy černé 150 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Těstoviny vložte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a uvařte je podle návodu na obalu.

2

Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli, česnek, chorizo 3–4 minuty, až cibule zezlátne.

3

Přidejte vývar a zahřívejte další 1–2 minuty.

4

Vsypte špenát, olivy, osolte a opepřete.

5

Vmíchejte scezené těstoviny a zahřívejte, až špenát zavadne.

Související články

Rychlé těstoviny jako z italského venkova
  • Tipy a triky

Rychlé těstoviny jako z italského venkova

Tak prosté, a přitom tak variabilní! Připravte si snadno a rychle těstoviny inspirované kuchyní prostých italských venkovanů – jsou stejně zemité, vřelé a veselé jako oni....
Jak naložit s klobáskou? Tipy na nejlepší jídla s klobásami
  • Suroviny

Jak naložit s klobáskou? Tipy na nejlepší jídla s klobásami

Kolik různých druhů klobásek znáte? Která je nejlepší? Výrobků z mletého masa ve střívku existuje nespočet. Liší se zejména druhem masa, hrubostí mletí a zpracováním. Klobásky, ať už domácí nebo kupované, sušené, uzené či čerstvé, skvěle...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit