Klasický recept italských sedláků. Olivy, baby špenát a italské klobásky.
Suroviny
penne
400
g
olivový olej panenský
2
PL
cibule
1
ks
malá, nadrobno
česnek
2
stroužky
drcené
chorizo
2
ks
klobásy, tence pokrájené
vývar kuřecí
60
ml
baby špenát
70
g
olivy černé
150
g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Těstoviny vložte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a uvařte je podle návodu na obalu.
2
Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli, česnek, chorizo 3–4 minuty, až cibule zezlátne.
3
Přidejte vývar a zahřívejte další 1–2 minuty.
4
Vsypte špenát, olivy, osolte a opepřete.
5
Vmíchejte scezené těstoviny a zahřívejte, až špenát zavadne.