Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s kořeněnou klobásou a špenátem
Těstoviny s kořeněnou klobásou a špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s kořeněnou klobásou a špenátem

4.9/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2617 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 308 g
Tuky 103 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasický recept italských sedláků. Olivy, baby špenát a italské klobásky.

Suroviny

penne 400 g
olivový olej panenský 2 PL
malá, nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
klobásy, tence pokrájené
vývar kuřecí 60 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Těstoviny vložte do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a uvařte je podle návodu na obalu.

2

Mezitím v pánvi na oleji opékejte cibuli, česnek, chorizo 3–4 minuty, až cibule zezlátne.

3

Přidejte vývar a zahřívejte další 1–2 minuty.

4

Vsypte špenát, olivy, osolte a opepřete.

5

Vmíchejte scezené těstoviny a zahřívejte, až špenát zavadne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...