Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Buchta ze zbytků cukroví

Popis receptu: 
Elegantní řešení klasického problému s osychajícími zbytky (vánočního) cukroví, které už nikdo nechce. Tahle buchta je tak dobrá, že mi muž navrhoval, abych upekla ještě trochu cukroví ... na pomletí :-D
Autor: Radka Martínková
Hodnocení:
17 (hlasů)
Počet porcí: ?
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    2 hrnky mletého cukroví 2 vejce 1 hrnek hladké mouky 2 lžíce cukru 1 prášek do pečiva mléko nebo šlehačka lžíce rumu

Příprava jídla

Zbylé cukroví pomeleme. (Pokud je ho víc než na 2 hrnky, zbytkem směsi naplníme mikrotenové sáčky - vždy po 2 hrncích - a zamrazíme pro další buchtu.) Na 2 hrnky pomleté směsi přidáme 2 vejce, 1 hrnek hladké mouky, 2 lžíce cukru a prášek do pečiva. Dolijeme mlékem nebo šlehačkou tak, aby vzniklo vláčné těsto, můžeme přidat lžíci rumu. Těsto vylijeme na plech a upečeme - na 180 stupních byla buchta hotová asi za 20-25 minut. Protože mi po mletí a sáčkování cukroví přece jen ještě trochu zbylo (asi půl hrnku), snížila jsem množství mouky ve prospěch cukroví. K mému milému překvapení to drželo ;-)
REKLAMA

Přidat komentář