0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Buchta ze zbytků cukroví

Buchta ze zbytků cukroví

Hodnocení receptu
3.9 / 5. Počet hodnocení: 34
Do 30 minut

Suroviny

2 hrnky mletého cukroví
2 vejce
1 hrnek hladké mouky
2 lžíce cukru
1 prášek do pečiva
mléko nebo šlehačka
lžíce rumu
Zbylé cukroví pomeleme. (Pokud je ho víc než na 2 hrnky, zbytkem směsi naplníme mikrotenové sáčky - vždy po 2 hrncích - a zamrazíme pro další buchtu.) Na 2 hrnky pomleté směsi přidáme 2 vejce, 1 hrnek hladké mouky, 2 lžíce cukru a prášek do pečiva. Dolijeme mlékem nebo šlehačkou tak, aby vzniklo vláčné těsto, můžeme přidat lžíci rumu. Těsto vylijeme na plech a upečeme - na 180 stupních byla buchta hotová asi za 20-25 minut. Protože mi po mletí a sáčkování cukroví přece jen ještě trochu zbylo (asi půl hrnku), snížila jsem množství mouky ve prospěch cukroví. K mému milému překvapení to drželo ;-)

Obchod Apetit