Zapečené broskve s křupavou drobenkou

Zapečené broskve s křupavou drobenkou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2230 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 257 g
Tuky 112 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak tomuhle naprosto skvostnému dezertu s broskvemi, mandlemi a voňavým kokosem, neodoláte!

Suroviny

broskve 8 ks
na dílky
krupicový cukr 110 g
krupicový cukr 2 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná polohrubá 2 PL
máslo 50 g
nasekané
kokos 4 PL
strouhaný
mandle 4 PL
sekané

1 Troubu předehřejte na 180 ºC. V zapékací nádobě o průměru 28 cm promíchejte broskve, cukr a vanilku.

2 Mouku, 2 lžíce cukru a máslo smíchejte na drobenku. Přisypte kokos a mandle a zapracujte. Směsí posyp te broskve a zapékejte asi 40 minut dozlatova. Podávejte horké, zapečené broskve jsou vynikající se zakysanou smetanou či se zmrzlinou.

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit