Tak tomuhle naprosto skvostnému dezertu s broskvemi, mandlemi a voňavým kokosem, neodoláte!
Suroviny
broskve
8
ks
na dílky
krupicový cukr
110
g
krupicový cukr
2
PL
vanilkový extrakt
1
ČL
mouka pšeničná polohrubá
2
PL
máslo
50
g
nasekané
kokos strouhaný
4
PL
mandle sekané
4
PL
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 ºC. V zapékací nádobě o průměru 28 cm promíchejte broskve, cukr a vanilku.
2
Mouku, 2 lžíce cukru a máslo smíchejte na drobenku. Přisypte kokos a mandle a zapracujte. Směsí posyp te broskve a zapékejte asi 40 minut dozlatova. Podávejte horké, zapečené broskve jsou vynikající se zakysanou smetanou či se zmrzlinou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Broskve a nektarinky: 22 nejlepších receptů(22 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)