0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené broskve s křupavou drobenkou

Zapečené broskve s křupavou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené broskve s křupavou drobenkou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2204 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 268 g
Tuky 113 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tak tomuhle naprosto skvostnému dezertu s broskvemi, mandlemi a voňavým kokosem, neodoláte!

Suroviny

broskve 8 ks
na dílky
krupicový cukr 110 g
krupicový cukr 2 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
mouka pšeničná polohrubá 2 PL
máslo 50 g
nasekané
kokos strouhaný 4 PL
mandle sekané 4 PL

1 Troubu předehřejte na 180 ºC. V zapékací nádobě o průměru 28 cm promíchejte broskve, cukr a vanilku.

2 Mouku, 2 lžíce cukru a máslo smíchejte na drobenku. Přisypte kokos a mandle a zapracujte. Směsí posyp te broskve a zapékejte asi 40 minut dozlatova. Podávejte horké, zapečené broskve jsou vynikající se zakysanou smetanou či se zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit