0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Americké donuty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 211
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3964 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 389 g
Tuky 192 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbená svačinka policistů v amerických seriálech či Homera Simpsona, které však neodolají ani obyčejní smrtelníci... Omotají si vás kolem prstu!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
+ na poprášení
krupicový cukr 50 g
droždí sušené 3 ČL
sůl 1 špetka
mléko 250 ml
vlažné
žloutek 3 ks
máslo 100 g
rozpuštěné
rostlinný olej
na smažení
skořicový cukr
na obalení

1 V míse smíchejte mouku, cukr, droždí a špetku soli. Přidejte mléko a žloutky a promíchejte. Nakonec přidejte máslo a vypracujte lepivé těsto. Vyklopte ho na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte, až bude hladké a pružné. Dejte do vymaštěné mísy, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl, až těsto zdvojnásobí objem.

2 Do vykynutého těsta bouchněte pěstí. Pak ho hněťte 2 minuty na pomoučněné pracovní ploše a rozválejte na tloušťku 1cm a nechte 2 minuty odpočívat.

3 Kulatým vykrajovátkem o průměru 8cm vykrájejte kolečka a pak vykrojte středy vykrajovátkem o průměru 3,5cm. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 15 minut kynout.

4 Rozpalte vysokou vrstvu oleje (optimálně na 180°C) a donuty postupně smažte asi 1–2 minuty po každé straně, až se nafouknou a zezlátnou.

5 Nechte je okapat na papírových utěrkách a pak obalujte ve skořicovém cukru (můžete ale polít i cukrovou polevou nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem). 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

Daniela Šebková

Donuty jsem zkusila a s testem se krasne pracuje, snadne a jednoduche a vypadaji krasne!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč