Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Buchta ze zbytků cukroví

Buchta ze zbytků cukroví

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 57
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2977 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 406 g
Tuky 102 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sušenky 2 hrnky
zbytky mletého cukroví
vejce 2 ks
cukr 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
rum 1 PL

Postup

1

Zbylé cukroví pomeleme. (Pokud je ho víc než na 2 hrnky, zbytkem směsi naplníme mikrotenové sáčky - vždy po 2 hrncích - a zamrazíme pro další buchtu.)

2

Na 2 hrnky pomleté směsi přidáme 2 vejce, 1 hrnek hladké mouky, 2 lžíce cukru a prášek do pečiva.

3

Dolijeme mlékem nebo šlehačkou tak, aby vzniklo vláčné těsto, můžeme přidat lžíci rumu.

4

Těsto vylijeme na plech a upečeme - na 180 stupních byla buchta hotová asi za 20-25 minut. Protože mi po mletí a sáčkování cukroví přece jen ještě trochu zbylo (asi půl hrnku), snížila jsem množství mouky ve prospěch cukroví. K mému milému překvapení to drželo ;-)

Foto: Pixabay.com