0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Buchta ze zbytků cukroví

Buchta ze zbytků cukroví

Hodnocení receptu
4.2 / 5. Počet hodnocení: 35
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2977 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 406 g
Tuky 102 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sušenky 2 hrnky
zbytky mletého cukroví
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
cukr 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
mléko
rum 1 PL

Postup

1

Zbylé cukroví pomeleme. (Pokud je ho víc než na 2 hrnky, zbytkem směsi naplníme mikrotenové sáčky - vždy po 2 hrncích - a zamrazíme pro další buchtu.)

2

Na 2 hrnky pomleté směsi přidáme 2 vejce, 1 hrnek hladké mouky, 2 lžíce cukru a prášek do pečiva.

3

Dolijeme mlékem nebo šlehačkou tak, aby vzniklo vláčné těsto, můžeme přidat lžíci rumu.

4

Těsto vylijeme na plech a upečeme - na 180 stupních byla buchta hotová asi za 20-25 minut. Protože mi po mletí a sáčkování cukroví přece jen ještě trochu zbylo (asi půl hrnku), snížila jsem množství mouky ve prospěch cukroví. K mému milému překvapení to drželo ;-)

Foto: Pixabay.com

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč