Suroviny
sušenky
2
hrnky
zbytky mletého cukroví
vejce
2
ks
mouka pšeničná hladká
1
hrnek
cukr
2
PL
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
rum
1
PL
Postup
1
Zbylé cukroví pomeleme. (Pokud je ho víc než na 2 hrnky, zbytkem směsi naplníme mikrotenové sáčky - vždy po 2 hrncích - a zamrazíme pro další buchtu.)
2
Na 2 hrnky pomleté směsi přidáme 2 vejce, 1 hrnek hladké mouky, 2 lžíce cukru a prášek do pečiva.
3
Dolijeme mlékem nebo šlehačkou tak, aby vzniklo vláčné těsto, můžeme přidat lžíci rumu.
4
Těsto vylijeme na plech a upečeme - na 180 stupních byla buchta hotová asi za 20-25 minut. Protože mi po mletí a sáčkování cukroví přece jen ještě trochu zbylo (asi půl hrnku), snížila jsem množství mouky ve prospěch cukroví. K mému milému překvapení to drželo ;-)
Foto: Pixabay.com