Perníkové bábovičky

Perníkové bábovičky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 8-12 báboviček podle velikosti

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 38 g
Cukr 348 g
Tuky 72 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bábovky můžete jako my rozdělit do jednoporcových formiček nebo těsto upéct v jedné velké (a prodloužit dobu pečení).

Suroviny

med 180 g
třtinový cukr 90 g
mléko 180 ml
mouka pšeničná hladká 150 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
perníkové koření 1 ČL
lze nahradit mixed spice
máslo 65 g
vychlazené, nasekané
vejce 1 ks
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V rendlíku zahřejte med, cukr a mléko, aby se cukr rozpustil. Nechte vychladnout, až bude směs vlažná.

2 Do kuchyňského robotu se sekacím nástavcem nasypte mouku, kypřicí prášek, perníkové koření a přidejte máslo a vypracujte drobenku. Nechte robot běžet a postupně přidávejte medovou směs, až vznikne hladké těsto. Přidejte vejce a míchejte ještě 1 minutu. Rozdělte do vymazaných forem na bábovičky a pečte 20–25 minut, až zapíchnutou špejli vytáhnete čistou. Nechte trochu zchladnout. Pak vyklopte a nechte na mřížce zcela vychladnout. Před podáváním pocukrujte.

NĚCO NAVÍC

Mixed spice je směs koření užívaná hlavně na sladké pečení a obsahuje nejčastěji skořici, mletý muškátový oříšek, nové koření, případně ještě zázvor, koriandr, hřebíček. Směs si buď můžete namíchat sami (vždy po jedné lžičce vybraného druhu koření), koupit v Marks & Spencer, anebo nahradit perníkovým kořením (ale ne práškem do perníku!).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Iveta Zvolenska

Mila redakcia Apetitu.
V Apetite rijen 2013 bol uverejneny tento recept ,akurat,ze na miesto 150 hr.muky je uvedene 100 gr.muky.Takze uplny prusvih a cela babovka letela do smetiaku ,pretoze sa cesto neupieklo ani po 80 minutach!!!!
Nechapem ako sa taketo nieco moze stat!!!!???

Jana Kopřivová

Milá Iveto, chápeme, že se zlobíte. Časopis Apetit nepíše robot, ale lidé a lidé chybují. Přestože každý recept projde pod rukama hned několika zkušených redaktorek, než vyjde v časopisu, občas se prostě něco podobného stane. Chybu jsme odhalili, a proto si tady na stránkách již můžete recept přečíst ve vylepšené variantě. Časopis bohužel takto upravovat nemůžeme. :/

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit