Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskové houskové knedlíky

Oblíbená česká příloha ve velmi rychlé verzi.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
52 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 2 šišky
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Vaření 0:25
Česká

Ingredience

    • 1 vejce, prošlehané
    • 250 ml perlivé vody
    • ½ lžičky soli + trochu navíc
    • ½ balíčku kypřicího prášku
    • 400 g hrubé mouky + navíc na vál
    • 3 včerejší housky, na kostičky

Příprava jídla

1 Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Vejce a sodovku vlijte do mísy na mouku prosátou se solí a kypřicím práškem a vařečkou rychle zpracujte  na hladké, lesklé těsto, které se nepřichytává. Zapracujte housku. Rozdělte napůl a na pomoučněném válu vytvarujte dvě šišky.

2 Dejte je do vroucí vody a zvolna vařte 20–25 minut. Vyjměte a ještě horké nití nakrájejte na plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zvěřinové hody

Zvěřinové hody

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Segedínský guláš

Přidat komentář