0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7 / 5. Počet hodnocení: 95
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3886 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 718 g
Tuky 42 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchané kynuté knedlíky jsou tou nejúžasnější přílohou. Zkuste je třeba s naší čtenářkou Kristýnou Buksovou a jejím gulášem bez míchání.

Suroviny

mléko 250 ml
vlažné
krupicový cukr 2 ČL
droždí 30 g
vejce 2 ks
o pokojové teplotě
sůl 2 ČL
mouka pšeničná hrubá 400 g
300–400 g
mouka pšeničná polohrubá 400 g
300–400 g
housky 2 ks
nakrájená na kostičky

Postup

1

Mléko oslaďte a vlijte do mísy, nadrobte droždí, posypte dvěma lžícemi mouky, zamíchejte a nechte v teple pod utěrkou vzejít kvásek.

2

Pak do něj vmíchejte vejce, sůl a postupně přisypte obě mouky, aby vzniklo tužší vláčné těsto (možná nespotřebujete všechnu mouku).

3

Těsto poprašte moukou a nechte hodinu kynout přikryté utěrkou.

4

Do těsta zapracujte houstičky, rozdělte ho na 3–4 díly a vytvarujte šišky.

5

Nechte je 15 minut stát na pomoučněném válu a pak je vařte na pařáku 14 minut bez obracení.

6

Uvařené knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte nití na plátky.

NĚCO NAVÍC
Knedlíky můžete zamrazit. Ohřívejte je v páře.

Související články

Jak uvařit ty nejlepší knedlíky? V páře!
  • Jak na to

Jak uvařit ty nejlepší knedlíky? V páře!

Dáváte přednost kupovaným knedlíkům, protože domácí se vám už několikrát nepovedly? Je pravda, že příprava této nejoblíbenější české přílohy dokáže potrápit nejednu hospodyni. Neházejte ještě flintu do žita a vyzkoušejte je připravit v ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

Eva Boráňová

Nemůžu si vybavit, ze kterého čísla to je. Mohl by tento údaj zase být uvedený u všech receptů prosím?

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit