Nadýchané kynuté knedlíky jsou tou nejúžasnější přílohou. Zkuste je třeba s naší čtenářkou Kristýnou Buksovou a jejím gulášem bez míchání.
Suroviny
mléko
250
ml
vlažné
krupicový cukr
2
ČL
droždí
30
g
vejce
2
ks
o pokojové teplotě
sůl
2
ČL
mouka pšeničná hrubá
400
g
300–400 g
mouka pšeničná polohrubá
400
g
300–400 g
housky
2
ks
nakrájená na kostičky
Postup
1
Mléko oslaďte a vlijte do mísy, nadrobte droždí, posypte dvěma lžícemi mouky, zamíchejte a nechte v teple pod utěrkou vzejít kvásek.
2
Pak do něj vmíchejte vejce, sůl a postupně přisypte obě mouky, aby vzniklo tužší vláčné těsto (možná nespotřebujete všechnu mouku).
3
Těsto poprašte moukou a nechte hodinu kynout přikryté utěrkou.
4
Do těsta zapracujte houstičky, rozdělte ho na 3–4 díly a vytvarujte šišky.
5
Nechte je 15 minut stát na pomoučněném válu a pak je vařte na pařáku 14 minut bez obracení.
6
Uvařené knedlíky propíchejte špejlí a nakrájejte nití na plátky.
NĚCO NAVÍC
Knedlíky můžete zamrazit. Ohřívejte je v páře.
Komentáře
Eva Boráňová
02.10.2021 10:39
Nemůžu si vybavit, ze…
Martina Kojzarová
04.10.2021 20:38
In reply to Nemůžu si vybavit, ze… by borka182
Dobrý den, údaj doplněn,…
Dobrý den,
údaj doplněn, děkujeme za upozornění. Pracujeme na tom, aby byl zase všude. Klidně napište, kdybyste potřebovala doplnit některý přednostně :-).
Přejeme krásný den, redakce Apetitu