Strakaté knedlíky

Strakaté knedlíky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 3-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1061 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 156 g
Tuky 19 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovocný knedlík vařený v sáčku je ideální jako rychlý dezert.

Související články

Suroviny

housky 2.5 ks
včerejší
mléko
nektarinka 2 ks
menší
vejce 1 ks
krupicový cukr 30 g
sůl 1 špetka
zakysaná smetana
k podávání

1Nakrájejte 2½ včerejší housky na kostičky a zalijte mlékem. 2 menší nektarinky omyjte a nakrájejte na kostičky. Vyždímané housky i nektarinky smíchejte s velkým vejcem, 30 g cukru a špetkou soli.

2Rozdělte směs do dvou mikrotenových sáčků a vložte do hrnce s vroucí vodou tak, aby okraje sáčků přesahovaly přes okraj hrnce; přiklopte poklicí. Vařte cca 20 minut, v půlce obraťte. Vyjměte a nakrájejte. Podávejte se zakysanou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit