0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jahodový dort s rybízovou marmeládou

Jahodový dort s rybízovou marmeládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2026 kcal
Bílkoviny 219 g
Sacharidy 194 g
Tuky 34 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

jahody 250 g
vejce 3 ks
krupicový cukr 3 PL
voda 3 PL
mouka pšeničná hrubá 6 PL
rybízový džem 120 g
želatina 2 bal
kypřicí prášek do pečiva

Postup

1

Do misky dáme vejce, cukr a vodu a ušleháme elektrickým šlehačem do pěny.

2

Poté postupně do šlehané hmoty přidáváme mouku a prášek do pečiva.

3

Směs nalijeme do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných dortových forem (nebo do 2 remosek) a upečeme dva díly na korpus.

Poznámka: Korpus je hotový, jestliže se na špejli, kterou do těsta zastrčíte, nic nelepí.

4

Než se dopeče, omyjeme jahody, rozkrájíme je na poloviny a dáme do lednice.

5

Upečené korpusy necháme vychladnout. Poté je potřeme rybízovým džemem a položíme na sebe vždy namazanou stranou navrch.

6

Do horní vrstvy džemu klademe těsně vedle sebe půlky jahod.

7

Nyní už jen zbývá připravit si želatinu podle návodu na obalu: dva sáčky červeného dortového želé rozmícháme v 0,5 l studené vody, přidáme 4 lžíce cukru a želatinu za stálého míchání asi minutu povaříme.

8

Hotovou želatinu průběžně mícháme, dokud není vlažná. Vlažnou želatinou zalijeme jahody a koláč uložíme do lednice. Po ztuhnutí podáváme.

Koláč můžeme ozdobit šlehačkou

Autor: ilonak

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč