Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jahodový dort

Popis receptu: 
jahodový dort
Autor: Ilona K
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    250 g jahod 3 ks vejce 3 lžíce cukru krupice 3 lžíce vody 6 lžic hrubé mouky 120 g rybízové marmelády 2 balení želé kypřicí prášek do pečiva

Příprava jídla

Do misky dáme vejce, cukr a vodu a ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Poté postupně do šlehané hmoty přidáváme mouku a prášek do pečiva. Směs nalijeme do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných dortových forem (nebo do 2 remosek) a upečeme dva díly na korpus. Korpus je hotový, jestliže se na špejli, kterou do těsta zastrčíte, nic nelepí. Než se dopeče, omyjeme jahody, rozkrájíme je na poloviny a dáme do lednice. Upečené korpusy necháme vychladnout. Poté je potřeme rybízovým džemem a položíme na sebe vždy namazanou stranou navrch. Do horní vrstvy džemu klademe těsně vedle sebe půlky jahod. Nyní už jen zbývá připravit si želatinu podle návodu na obalu: dva sáčky červeného dortového želé rozmícháme v 0,5 l studené vody, přidáme 4 lžíce cukru a želatinu za stálého míchání asi minutu povaříme. Hotovou želatinu průběžně mícháme, dokud není vlažná. Vlažnou želatinou zalijeme jahody a koláč uložíme do lednice. Po ztuhnutí podáváme. Koláč můžeme ozdobit šlehačkou
REKLAMA

Přidat komentář