Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jahodový dort s rybízovou marmeládou

Jahodový dort s rybízovou marmeládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2026 kcal
Bílkoviny 219 g
Sacharidy 194 g
Tuky 34 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

jahody 250 g
vejce 3 ks
voda 3 PL
mouka pšeničná hrubá 6 PL
rybízový džem 120 g
kypřicí prášek do pečiva

Postup

1

Do misky dáme vejce, cukr a vodu a ušleháme elektrickým šlehačem do pěny.

2

Poté postupně do šlehané hmoty přidáváme mouku a prášek do pečiva.

3

Směs nalijeme do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných dortových forem (nebo do 2 remosek) a upečeme dva díly na korpus.

Poznámka: Korpus je hotový, jestliže se na špejli, kterou do těsta zastrčíte, nic nelepí.

4

Než se dopeče, omyjeme jahody, rozkrájíme je na poloviny a dáme do lednice.

5

Upečené korpusy necháme vychladnout. Poté je potřeme rybízovým džemem a položíme na sebe vždy namazanou stranou navrch.

6

Do horní vrstvy džemu klademe těsně vedle sebe půlky jahod.

7

Nyní už jen zbývá připravit si želatinu podle návodu na obalu: dva sáčky červeného dortového želé rozmícháme v 0,5 l studené vody, přidáme 4 lžíce cukru a želatinu za stálého míchání asi minutu povaříme.

8

Hotovou želatinu průběžně mícháme, dokud není vlažná. Vlažnou želatinou zalijeme jahody a koláč uložíme do lednice. Po ztuhnutí podáváme.

Koláč můžeme ozdobit šlehačkou

Autor: ilonak