Suroviny
Postup
Do misky dáme vejce, cukr a vodu a ušleháme elektrickým šlehačem do pěny.
Poté postupně do šlehané hmoty přidáváme mouku a prášek do pečiva.
Směs nalijeme do dvou tukem vymazaných a moukou vysypaných dortových forem (nebo do 2 remosek) a upečeme dva díly na korpus.
Poznámka: Korpus je hotový, jestliže se na špejli, kterou do těsta zastrčíte, nic nelepí.
Než se dopeče, omyjeme jahody, rozkrájíme je na poloviny a dáme do lednice.
Upečené korpusy necháme vychladnout. Poté je potřeme rybízovým džemem a položíme na sebe vždy namazanou stranou navrch.
Do horní vrstvy džemu klademe těsně vedle sebe půlky jahod.
Nyní už jen zbývá připravit si želatinu podle návodu na obalu: dva sáčky červeného dortového želé rozmícháme v 0,5 l studené vody, přidáme 4 lžíce cukru a želatinu za stálého míchání asi minutu povaříme.
Hotovou želatinu průběžně mícháme, dokud není vlažná. Vlažnou želatinou zalijeme jahody a koláč uložíme do lednice. Po ztuhnutí podáváme.
Koláč můžeme ozdobit šlehačkou