Ananasový koláč s pekanovými ořechy

Ananasový koláč s pekanovými ořechy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3321 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 349 g
Tuky 179 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sluníčkový dezert, který je tak snadný, že jej hravě vykouzlí i děti. Jen otevírání konzervy přenechte raději zkušenějším rukám dospěláků. Nejlepší je jej podávat hned, ještě teplý, s kopečkem vanilkové zmrzliny a čerstvě ušlehanou smetanou.

Související recepty

Suroviny

máslo 0.25 hrnku
0.5 hrnku
tmavý třtinový cukr
500 ml
konzerva ananasu (plátky), slitá
pekanové ořechy 0.5 hrnku
rozpůlených
mouka pšeničná hladká 1.33 hrnku
krupicový cukr 0.75 hrnku
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 0.5 ČL
0.75 hrnku
plnotučné mléko
rostlinný olej 0.25 hrnku
vejce 1 ks
velké, + 1 žloutek
limeta 1 ks
najemno nastrouhaná kůra
1 PL
limetková šťáva
vanilkový extrakt 1 ČL

1 Troubu předehřejte na 175°C. V nepřilnavé pánvi o průměru 28 cm vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni máslo. Pak pánev odstraňte ze sporáku. Dno pánve s rozpuštěným máslem rovnoměrně posypte tmavým třtinovým cukrem, vyskládejte kolečky ananasu a pekanovými ořechy (snažte se jimi vyplnit hlavně volná místa mezi ananasovými kolečky).

Ve větší míse smíchejte mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a sůl. Pak přilijte mléko a olej a vyšlehejte mixérem dohladka. Přidejte celé vejce a žloutek, kůru a šťávu z limetky a vanilkový extrakt a vymíchejte hladké těsto.

3 Připravené těsto nalijte do pánve přes ananas a pekanové ořechy ve stejnoměrné vrstvě. Vložte do trouby a pečte asi 45 minut dozlatova (udělejte test špejlí, pokud vyjde ze středu těsta čistá, koláč je hotový). Nechte 5 minut odležet a pak vyklopte z pánve na talíř dnem vzhůru.

NĚCO NAVÍC
Půlku mléka nahraďte tučným kokosovým, koláč bude mít exotičtější chuť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit