Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ananasový koláč s pekanovými ořechy
Ananasový koláč s pekanovými ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ananasový koláč s pekanovými ořechy

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4189 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 553 g
Tuky 182 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sluníčkový dezert, který je tak snadný, že jej hravě vykouzlí i děti. Jen otevírání konzervy přenechte raději zkušenějším rukám dospěláků. Nejlepší je jej podávat hned, ještě teplý, s kopečkem vanilkové zmrzliny a čerstvě ušlehanou smetanou.

Náš tip: Je dobré vědět - jak na ananas? 

 
Skryt pre seznam

Suroviny

máslo ¼ hrnku
třtinový cukr ½ hrnku
tmavý
plátky, slitý
pekanové ořechy ½ hrnku
rozpůlených
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ½ ČL
mléko ¾ hrnku
plnotučné
rostlinný olej ¼ hrnku
vejce 1 ks
velké, + 1 žloutek
najemno nastrouhaná z jedné limety
limetová šťáva 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 175°C. V nepřilnavé pánvi o průměru 28 cm vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni máslo.

2

Pak pánev odstraňte ze sporáku. Dno pánve s rozpuštěným máslem rovnoměrně posypte tmavým třtinovým cukrem, vyskládejte kolečky ananasu a pekanovými ořechy (snažte se jimi vyplnit hlavně volná místa mezi ananasovými kolečky).

3

Ve větší míse smíchejte mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a sůl. Pak přilijte mléko a olej a vyšlehejte mixérem dohladka. Přidejte celé vejce a žloutek, kůru a šťávu z limetky a vanilkový extrakt a vymíchejte hladké těsto.

4

Připravené těsto nalijte do pánve přes ananas a pekanové ořechy ve stejnoměrné vrstvě. Vložte do trouby a pečte asi 45 minut dozlatova (udělejte test špejlí, pokud vyjde ze středu těsta čistá, koláč je hotový).

5

Nechte 5 minut odležet a pak vyklopte z pánve na talíř dnem vzhůru.

NĚCO NAVÍC
Půlku mléka nahraďte tučným kokosovým, koláč bude mít exotičtější chuť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/1

Apetit magazín