Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ananasový koláč s pekanovými ořechy

Sluníčkový dezert, který je tak snadný, že jej hravě vykouzlí i děti. Jen otevírání konzervy přenechte raději zkušenějším rukám dospěláků. Nejlepší je jej podávat hned, ještě teplý, s kopečkem vanilkové zmrzliny a čerstvě ušlehanou smetanou.

Vydání: 2019/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Pečení 0:45
Koláč

Ingredience

    • 1/4 hrnku másla
    • 1/2 hrnku tmavého třtinového cukru
    • 500 ml konzerva ananasu (plátky), slitá
    • 1/2 hrnku pekanových ořechů, rozpůlených
    • 1 a 1/3 hrnku hladké mouky
    • 3/4 hrnku krupicového cukru
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • 1/2 lžičky soli
    • 3/4 hrnku plnotučného mléka
    • 1/4 hrnku rostlinného oleje
    • 1 velké vejce + 1 žloutek
    • najemno nastrouhaná kůra z 1 limety
    • 1 lžíce limetové šťávy
    • 1 lžička vanilkového extraktu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175°C. V nepřilnavé pánvi o průměru 28 cm vhodné do trouby rozehřejte na středním plameni máslo. Pak pánev odstraňte ze sporáku. Dno pánve s rozpuštěným máslem rovnoměrně posypte tmavým třtinovým cukrem, vyskládejte kolečky ananasu a pekanovými ořechy (snažte se jimi vyplnit hlavně volná místa mezi ananasovými kolečky).

Ve větší míse smíchejte mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a sůl. Pak přilijte mléko a olej a vyšlehejte mixérem dohladka. Přidejte celé vejce a žloutek, kůru a šťávu z limetky a vanilkový extrakt a vymíchejte hladké těsto.

3 Připravené těsto nalijte do pánve přes ananas a pekanové ořechy ve stejnoměrné vrstvě. Vložte do trouby a pečte asi 45 minut dozlatova (udělejte test špejlí, pokud vyjde ze středu těsta čistá, koláč je hotový). Nechte 5 minut odležet a pak vyklopte z pánve na talíř dnem vzhůru.

NĚCO NAVÍC
Půlku mléka nahraďte tučným kokosovým, koláč bude mít exotičtější chuť.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní závitky do misky

Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku

Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek

Špagety s pestem z medvědího česneku

Slávky na pivu

Salát s jahodami, fetou a mangovým dresinkem

Ovesná kaše s uzeným lososem a tzatziki

REKLAMA

Přidat komentář