0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné Na 6 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3379 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 355 g
Tuky 176 g
Vláknina 46 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle rebarborovou lahůdku je nejlepší podávat s kopečkem zakysané smetany.

Suroviny

křehké těsto 375 g
rebarbora 250 g
na menší kousky
jablko 300 g
oloupané, na menší kousky
třtinový cukr 2 PL
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
Na vaječný krém
smetana ke šlehání 150 ml
40%
mléko 150 ml
plnotučné
vanilkový lusk 1 ks
vejce 3 ks
krupicový cukr 85 g
sušená pomerančová kůra
z jendoho biopomeranče

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Těstem vyložte koláčovou formu o průměru 23 cm nebo šest menších formiček o průměru okolo dvanácti centimetrů. Překryjte papírem na pečení, zatěžkejte fazolemi a 15 minut předpékejte. Pak sundejte fazole i pečicí papír a deset až patnáct minut dopékejte dozlatova. Upečený základ koláče/koláčků vyndejte z trouby a teplotu v ní snižte na 160 °C.

2 Zatímco se peče korpus, připravte ovocnou náplň i vaječný krém. V menším hrnci pomalu zahřívejte rebarboru, jablka, třtinový cukr a čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče. Po deseti minutách by mělo být ovoce změklé, ale stále držet tvar. Nechte lehce zchladnout. Do jiného hrnce nalijte smetanu, mléko a přidejte podélně přepůlený vanilkový lusk. Přiveďte k varu. V misce mezitím prošlehejte vajíčka s cukrem. Z vroucího mléka vyndejte vanilkový lusk a za stálého míchání do něj přidejte vaječnou směs. Chvíli hbitě míchejte metlou, pak přelijte – nejlépe přes cedník – do čisté misky a vmíchejte pomerančovou kůru.

3 Když je korpus koláče/koláčů upečený, rozdělte na dno povařené ovoce a přelijte vaječným krémem. Pečte třicet až pětatřicet minut tak, aby vaječný krém ztuhl a při poklepání na formu se chvěl jako pudink. Vyndejte z trouby, nechte zcela zchladnout, teprve poté nakrájejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit