Litá bublanina se švestkami

Litá bublanina se švestkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3237 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 411 g
Tuky 141 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použít můžete třeba blumy, jahody anebo třešně.

Související recepty

Suroviny

mouka pšeničná hladká 130 g
mouka pšeničná polohrubá 150 g
kypřicí prášek do pečiva 1
krupicový cukr 120 g
máslo 125 g
rozpuštěné a zchladlé
mléko 250 ml
zakysaná smetana 2 PL
citronová štáva 1 PL
vejce 2 ks
švestky 6 ks
nebo velké blumy
moučkový cukr
na poprášení

1 Rozpalte troubu na 180 °C. Plech o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem či vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Ovoce rozpulte a vypeckujte.

2 Do mísy prosejte obě mouky s kypřicím práškem, přidejte cukr a vmíchejte máslo, mléko, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vejce. Umíchejte hladké těsto a vlijte ho na plech. Povrch poklaďte ovocem řezem nahoru. Pečte 20–30 minut dozlatova; před vyjmutím zkuste špejlí, jestli těsto nelepí. Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce). Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit