
Litá bublanina se švestkami
Ovoce můžete libovolně obměňovat podle sezony či zásob v mrazáku – použít můžete třeba blumy, jahody anebo třešně.
Vydání: 2014/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 130 g hladké mouky
- 150 g polohrubé mouky
- 1 sáček kypřicího prášku
- 120–150 g krupicového cukru
- 125 g másla, rozpuštěného a zchladlého
- 250 ml mléka
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 vejce
- 6–8 švestek nebo velkých blum
- moučkový cukr na poprášení
Příprava jídla
1 Rozpalte troubu na 180 °C. Plech o velikosti 20 x 30 cm s vyšším okrajem vyložte pečicím papírem či vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Ovoce rozpulte a vypeckujte.
2 Do mísy prosejte obě mouky s kypřicím práškem, přidejte cukr a vmíchejte máslo, mléko, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vejce. Umíchejte hladké těsto a vlijte ho na plech. Povrch poklaďte ovocem řezem nahoru. Pečte 20–30 minut dozlatova; před vyjmutím zkuste špejlí, jestli těsto nelepí. Nechte vychladnout (nejlépe na mřížce). Před podáváním poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte.
Přidat komentář