Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Japonský okurkový salát

Křupavé proužky

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Asijská

Ingredience

    • 2 pevné malé okurky
    • 100 g nakládaného japonského zázvoru

    Na zálivku:

    • 1 lžíci vinného octa
    • 1 lžíci rostlinného oleje
    • 1 lžičku sójové omáčky
    • 1 lžičku přírodního krupicového cukru

     

Příprava jídla

Okurky pečlivě omyjte a podélně naloupejte na dlouhé průsvitné plátky. Nejlépe to půjde pomocí běžné škrabky na brambory. Plátky nakládaného japonského zázvoru nakrájejte napříč na jemné nudličky. Suroviny na zálivku prošlehejte. Plátky okurek naaranžujte do misky nebo přímo na jednotlivé talíře, posypejte kousky zázvoru a zakapejte zálivkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Okurkový salát

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.77
Obrazek uzivatele
Jak velká je, prosím, malá okurka? Délka a průměr takové archetypální malé okukry v centimetrech by bodla, jinak nebudu vědět, co v tom Tescu vzít. ^^; Pevnost už snad poznám i bez udané tvrdosti na Mohsově stupnici. ^^; Předem děkuji za pomoc.

Přidat komentář