
Japonský okurkový salát
Křupavé proužky
Vydání: 2005/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 pevné malé okurky
- 100 g nakládaného japonského zázvoru
- 1 lžíci vinného octa
- 1 lžíci rostlinného oleje
- 1 lžičku sójové omáčky
- 1 lžičku přírodního krupicového cukru
Na zálivku:
Příprava jídla
Okurky pečlivě omyjte a podélně naloupejte na dlouhé průsvitné plátky. Nejlépe to půjde pomocí běžné škrabky na brambory. Plátky nakládaného japonského zázvoru nakrájejte napříč na jemné nudličky. Suroviny na zálivku prošlehejte. Plátky okurek naaranžujte do misky nebo přímo na jednotlivé talíře, posypejte kousky zázvoru a zakapejte zálivkou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
2. Září 2007 09:18
Glutexo (neověřeno)
28. Srpen 2008 14:04