0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem

Okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 453 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 48 g
Tuky 23 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Okurku snadno zbavíte semínek, když ji podélně rozpůlíte, postavíte na podložku a semínka odstraníte jedním tahem lžíce.

Suroviny

okurka 2 ks
na tenké plátky
sůl 1 ČL
jablečný ocet 2 PL
moučkový cukr 2 ČL
zakysaná smetana 150 ml
jarní cibulka 4 ks
na jemno
pažitka svazek
kopr svazek
pepř
paprika mletá sladká špetka
na poprášení


 

 

Postup

1

Okurku poprašte solí, zakápněte lžicí octa a posypte lžičkou cukru. Promíchejte a nechte v cedníku položeném přes misku půl hodiny okapávat. Poté ještě lehce vymačkejte přebytečnou tekutinu pomocí kuchyňského papíru.

2

Smetanu dejte do misky spolu se zbylými surovinami kromě papriky a přimíchejte okurku. Před podáváním lehounce poprašte mletou paprikou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit