Okurku snadno zbavíte semínek, když ji podélně rozpůlíte, postavíte na podložku a semínka odstraníte jedním tahem lžíce.
Suroviny
okurka
2
ks
na tenké plátky
sůl
1
ČL
jablečný ocet
2
PL
moučkový cukr
2
ČL
zakysaná smetana
150
ml
jarní cibulka
4
ks
na jemno
pažitka
svazek
kopr
svazek
pepř
paprika mletá sladká
špetka
na poprášení
Postup
1
Okurku poprašte solí, zakápněte lžicí octa a posypte lžičkou cukru. Promíchejte a nechte v cedníku položeném přes misku půl hodiny okapávat. Poté ještě lehce vymačkejte přebytečnou tekutinu pomocí kuchyňského papíru.
2
Smetanu dejte do misky spolu se zbylými surovinami kromě papriky a přimíchejte okurku. Před podáváním lehounce poprašte mletou paprikou.