Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem
Okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem

3.9/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 453 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 48 g
Tuky 23 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Okurku snadno zbavíte semínek, když ji podélně rozpůlíte, postavíte na podložku a semínka odstraníte jedním tahem lžíce.

Suroviny

na tenké plátky
sůl 1 ČL
jablečný ocet 2 PL
jarní cibulka 4 ks
na jemno
pažitka svazek
kopr svazek
pepř
na poprášení

Postup

1

Okurku poprašte solí, zakápněte lžicí octa a posypte lžičkou cukru. Promíchejte a nechte v cedníku položeném přes misku půl hodiny okapávat. Poté ještě lehce vymačkejte přebytečnou tekutinu pomocí kuchyňského papíru.

2

Smetanu dejte do misky spolu se zbylými surovinami kromě papriky a přimíchejte okurku. Před podáváním lehounce poprašte mletou paprikou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín