Nová registrace Zapomenuté heslo

Také se pro vás stal klasický okurkový salát neodmyslitelnou součástí letních obědů? Aby ne, vždyť nastrouhat okurku, zalít jí sladkokyselým nálevem a nechat společně vychladit je většinou to nejvíc, co chceme v horkých dnech v kuchyni podnikat. A pokud se vám tato stálice českých jídelen omrzela, vyzkoušejte nové kombinace chutí. Třeba recept na okurkový salát s kefírovou zálivkou a falafelem, řecké tzatziki nebo pochoutku s vůní dálek japonský okurkový salát.


 

  • Pokud chcete dělat okurkový salát s jogurtem nebo zakysanou smetanou, nechte nastrouhanou okurku nejdříve „vypotit“. Uvolněnou vodu vyždímejte nebo aspoň slijte.
  • Okurce náramně svědčí sladkokyselý nálev z cukru, soli a octa, nebo můžete vyzkoušet i výraznější kombinace se sezamovou pastou tahini, sojovou omáčkou nebo citronovou kůrou.
  • Připravte si okurkový salát jako přílohu ke grilovanému masu, středomořský okurkový salát jako náplň do sendvičů nebo lehkou a rychlou večeři v podobě krémového okurkového těstovinovyého salátu.
  • Okurka obsahuje až 95 % vody, kterou ze sebe vypotí téměř okamžitě po osolení.
Zobrazit celý popis ›