Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Okurkový salát

Také se pro vás stal klasický okurkový salát neodmyslitelnou součástí letních obědů? Aby ne, vždyť nastrouhat okurku, zalít jí sladkokyselým nálevem a nechat společně vychladit je většinou to nejvíc, co chceme v horkých dnech v kuchyni podnikat. A pokud se vám tato stálice českých jídelen omrzela, vyzkoušejte nové kombinace chutí. Třeba recept na okurkový salát s kefírovou zálivkou a falafelem, řecké tzatziki nebo pochoutku s vůní dálek japonský okurkový salát.

...

 

  • Pokud chcete dělat okurkový salát s jogurtem nebo zakysanou smetanou, nechte nastrouhanou okurku nejdříve „vypotit“. Uvolněnou vodu vyždímejte nebo aspoň slijte.
  • Okurce náramně svědčí sladkokyselý nálev z cukru, soli a octa, nebo můžete vyzkoušet i výraznější kombinace se sezamovou pastou tahini, sojovou omáčkou nebo citronovou kůrou.
  • Připravte si okurkový salát jako přílohu ke grilovanému masu, středomořský okurkový salát jako náplň do sendvičů nebo lehkou a rychlou večeři v podobě krémového okurkového těstovinovyého salátu.
  • Okurka obsahuje až 95 % vody, kterou ze sebe vypotí téměř okamžitě po osolení.

Celý popis