Tohle rychlé, chutné a pestré jídlo, které spojuje chutě východního Středomoří s exotikou, si jistě rádi mnohokrát zopakujete v létě. Příjemně osvěží za horkých dnů!
Suroviny
Postup
Falafel připravte podle návodu na obalu, popřípadě ohřejte nasucho na pánvi či v troubě.
Mezitím prošlehejte v míse suroviny na zálivku. Okurku podélně rozpulte, lžičkou z ní vyškrabte vodnatá semínka (můžete je přidat pro osvěžení do vody k pití), nakrájejte ji na tenké plátky a spolu se šalotkou vsypte do zálivky. Promíchejte.
Až bude falafel hotový, rozdělte salát na talíře a posypte trochou kopru a máty. Poklaďte kousky avokáda a falafelem, opepřete. Chcete-li, doplňte chlebem pita.
NĚCO NAVÍC
V obchodech bývá k dostání chlazený falafel a směsi pro jeho přípravu (vyrábí např. Extrudo), falafel lze také koupit v arabských či vegetariánských rychlých občerstveních. Recept na domácí najdete na zde či v naší kuchařce Luštěniny.
Foto: Vinny Whiteman, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media