Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý opečený tuňák

Dokřupava vypečený tuňáček
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Středomořská

Ingredience

    • 2 lžíce oleje
    • 2 cibule, nasekané
    • 750 g nových brambor, uvařených
    • 2 lžíce kari pasty
    • 2x 200 g tuňáka v konzervě, slitého
    • 2 hrsti čerstvého koriandru, nasekaného

Příprava jídla

1. Ve velké teflonové pánvi rozpalte olej. Minutku na něm smažte cibuli. Přidejte vařené nové brambory a kari pastu. Prohřívejte a brambory při tom trochu pomačkejte.

2. Přimíchejte tuňáka a několik minut opékejte, dokud se nevytvoří krustička. Zamíchejte a opatrně opékejte ještě několik minut, aby se směs stala znovu krásně křupavou. Pak už jen přimíchejte koriandr a podávejte.

Tip Apetitu:
Pokud chcete kvalitu, jsou dobrým úlovkem konzervy s tuňákem španělské značky Calvo. Tuňák v nich plave v olivovém oleji, vlastní šťávě nebo rostlinném oleji. Tři 80g konzervy, které v případě rostlinného oleje přijdou na cca 63 Kč, nabízí třeba Tesco a Carrefour.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zasadila jsem spoustu koriandru a teď nevím co s ním. Doporučuji tuto bylinu do truhlíku pro každého, semínka vzejdou z pytlíku všechna a velice rychle (opravdu to zvládne každý a není třeba se o rostlinky nějak více starat). Při prvním protrhávání jsem tedy hrst použila do "křupavého opečeného tuňáka" a velice se povedlo. Dělala jsem poloviční množství jen pro sebe s přítelem, tuňáka jsem neslila (bylo mi té šťávy škoda) a byla jsem moc pochválena, že je to dobré. Vřele doporučuji, je to trochu nezvyklá chuť, řekla bych, že patří s tím kari k indické kuchyni, ale každá obměna jídelníčku je jen k dobrému. Tak dobrou chuť.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.14

Přidat komentář