Mexický salát s tuňákem a fazolemi

Mexický salát s tuňákem a fazolemi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2631 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 377 g
Tuky 75 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli to radši horké, prohřejte fazole v rendlíku s rajčaty a chilli papričkou. Pak všechno smíchejte podle návodu.

Suroviny

arabský chléb 2 ks
fazole 400 g
z konzervy, nejlépe směs, scezené a propláchnuté
avokádo 1 ks
nasekané
jarní cibulka svazku
nakrájená
rajčata 4 ks
velká
chilli paprička 1 ks
nasekaná
tuňák 400 g
ve vlastní šťávě, okapaný
dresink 3 PL
francouzský dresing z obchodu, nebo zálivka podle chuti
1 Chlebové placky nasucho opečte, třeba v toustovači. Jakmile vychladnou, natrhejte je na větší kusy. Promíchejte fazole, avokádo, rajčata, cibulky a chilli papričku. Tuňáka rozdělte na vločky, posypte jím salát a zakápněte ho zálivkou. Lehce promíchejte a podávejte. Křupavé placky jednoduše přikusujte nebo nalámejte a přimíchejte k salátu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Anonym

vyzkoušeno a bylo to opravdu výborné, manžel by býval dojedl i pánvičku:). dresink jsem dala francouzský a bylinkový hellmanns a jen se zaprášilo.

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit