Jestli to radši horké, prohřejte fazole v rendlíku s rajčaty a chilli papričkou. Pak všechno smíchejte podle návodu. Mexický salát s tuňákem a fazolemi má s dietními saláty jen málo společného. Je to syté jídlo, které ocení i opravdoví jedlíci.
Suroviny
fazole
400
g
z konzervy, nejlépe směs, scezené a propláchnuté
avokádo
1
ks
nasekané
jarní cibulka
svazku
nakrájená
rajče
4
ks
velká
chilli paprička
1
ks
nasekaná
tuňák
400
g
ve vlastní šťávě, okapaný
dresink
3
PL
francouzský dresing z obchodu, nebo zálivka podle chuti
Postup
1
Chlebové placky nasucho opečte, třeba v toustovači.
2
Jakmile vychladnou, natrhejte je na větší kusy.
3
Promíchejte fazole, avokádo, rajčata, cibulky a chilli papričku.
4
Tuňáka rozdělte na vločky, posypte jím salát a zakápněte ho zálivkou. Lehce promíchejte a podávejte.
5
Křupavé placky jednoduše přikusujte nebo nalámejte a přimíchejte k salátu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Luštěninové saláty 30x jinak(30 receptů )
Komentáře