0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2631 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 377 g
Tuky 75 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli to radši horké, prohřejte fazole v rendlíku s rajčaty a chilli papričkou. Pak všechno smíchejte podle návodu.

Suroviny

arabský chléb 2 ks
fazole 400 g
z konzervy, nejlépe směs, scezené a propláchnuté
avokádo 1 ks
nasekané
jarní cibulka svazku
nakrájená
rajče 4 ks
velká
chilli paprička 1 ks
nasekaná
tuňák 400 g
ve vlastní šťávě, okapaný
dresink 3 PL
francouzský dresing z obchodu, nebo zálivka podle chuti

Postup

1

Chlebové placky nasucho opečte, třeba v toustovači.

2

Jakmile vychladnou, natrhejte je na větší kusy.

3

Promíchejte fazole, avokádo, rajčata, cibulky a chilli papričku.

4

Tuňáka rozdělte na vločky, posypte jím salát a zakápněte ho zálivkou. Lehce promíchejte a podávejte.

5

Křupavé placky jednoduše přikusujte nebo nalámejte a přimíchejte k salátu.

Související články

5 pikantních mexických jídel, která stojí za ochutnání
  • Zajímavosti

5 pikantních mexických jídel, která stojí za ochutnání

Fazole, kukuřice, chilli papričky – přísady typické pro mexickou kuchyni najdete v tamních hrncích a talířích v bezpočtu možných obměn. Pojďme společně ochutnat 5 jídel, která snadno připravíte i v české kuchyni.  ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Anonym

vyzkoušeno a bylo to opravdu výborné, manžel by býval dojedl i pánvičku:). dresink jsem dala francouzský a bylinkový hellmanns a jen se zaprášilo.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit