Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexický salát s tuňákem a fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2631 kcal
Bílkoviny 198 g
Sacharidy 377 g
Tuky 75 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli to radši horké, prohřejte fazole v rendlíku s rajčaty a chilli papričkou. Pak všechno smíchejte podle návodu. Mexický salát s tuňákem a fazolemi má s dietními saláty jen málo společného. Je to syté jídlo, které ocení i opravdoví jedlíci. 

Suroviny

fazole 400 g
z konzervy, nejlépe směs, scezené a propláchnuté
nasekané
jarní cibulka svazku
nakrájená
velká
nasekaná
tuňák 400 g
ve vlastní šťávě, okapaný
dresink 3 PL
francouzský dresing z obchodu, nebo zálivka podle chuti

Postup

1

Chlebové placky nasucho opečte, třeba v toustovači.

2

Jakmile vychladnou, natrhejte je na větší kusy.

3

Promíchejte fazole, avokádo, rajčata, cibulky a chilli papričku.

4

Tuňáka rozdělte na vločky, posypte jím salát a zakápněte ho zálivkou. Lehce promíchejte a podávejte.

5

Křupavé placky jednoduše přikusujte nebo nalámejte a přimíchejte k salátu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

03.05.2009 21:12
vyzkoušeno a bylo to opravdu výborné, manžel by býval dojedl i pánvičku:). dresink jsem dala francouzský a bylinkový hellmanns a jen se zaprášilo.
07.07.2008 11:33
Recept se nachází v č.8/07, str.19

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...