Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tuňákové brambory

3.8/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2055 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 163 g
Tuky 112 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přišli jste zvenku a není uvařeno? Tohle vám zachrání život!

Související recepty

Suroviny

mražené
majonéza 4 PL
Nebo ½ malé cibule, nakrájená nadrobno
čedar 100 g
strouhaný, nebo jiný tvrdý sýr
tuňák 220 g
ve vlastní šťávě, slitý
sůl
petrželka 1 svazek
nasekaná

Postup

1

Předehřejte troubu na 220/200 stupňů.

2

Brambory na plechu pečte asi deset minut.

3

Mezitím smíchejte majonézu, šalotku nebo cibuli, sýr, tuňáka a petrželku. Dle potřeby osolte.

4

Brambory dejte do čtyř menších nebo jedné větší ohnivzdorné misky a lžící navrstvěte tuňákovou směs. Misky vložte do trouby a ještě dvanáct minut zapékejte.

Tip na obměnu
Místo tuňáka můžete dát na brambory kostičky šunky smíchané s majonézou a sýrem. Klidně použijte i zbytky pečeného kuřete.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

07.07.2008 11:34
Recept se nachází v č.8/07, str.36

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...