Tuňákové brambory

Tuňákové brambory

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2055 kcal
Bílkoviny 87 g
Cukr 163 g
Tuky 112 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Přišli jste zvenku a není uvařeno? Tohle vám zachrání život!

Suroviny

americké brambory 750 g
mražené
majonéza 4 PL
šalotka 1 ks
Nebo ½ malé cibule, nakrájená nadrobno
čedar 100 g
strouhaný, nebo jiný tvrdý sýr
tuňák 220 g
ve vlastní šťávě, slitý
sůl
petrželka 1 svazek
nasekaná
1.  Předehřejte troubu na 220/200 stupňů. Brambory na plechu pečte asi deset minut. Mezitím smíchejte majonézu, šalotku nebo cibuli, sýr, tuňáka a petrželku. Dle potřeby osolte.

2.  Brambory dejte do čtyř menších nebo jedné větší ohnivzdorné misky a lžící navrstvěte tuňákovou směs. Misky vložte do trouby a ještě dvanáct minut zapékejte.

Tip na obměnu
Místo tuňáka můžete dát na brambory kostičky šunky smíchané s majonézou a sýrem. Klidně použijte i zbytky pečeného kuřete.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit