Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
salat
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 894 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 109 g
Tuky 9 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Se zeleninou, cizrnou a mátou.

Suroviny

kuskus 100 g
tuňák (konzerva) 200 g
rajčata cherry 150 g
okurka ½ ks
na nudličky
z jednoho citronu
máta 2 PL
nasakaná nadrobno
sůl
pepř

Postup

1

Do velké mísy nejdříve vložte kuskus a podle návodu přelijte vroucí vodou, přikryjte a ponechte stát, aby změkl.

2

Slijte cizrnu a tuňáka (olej nechte stranou) a přimíchejte je do mísy. Přidejte třešňová rajčátka a okurku. Smíchejte olivový olej z tuňáka s citronovou šťávou a mátou, osolte, opepřete a přilijte do mísy. Všechno důkladně promíchejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.01.2009 18:41
i bez čerstvé máty, kterou jsem momentálně vzhledem k tuhé lednové zimě neměla při ruce :-)
02.09.2007 13:06
Recept se nachází v č.6/05, str.14

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...