Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Svítek

Neprávem pozapomenutá zavářka do polévek. Oprašte tradici a překvapte strávníky.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Smažení 0:05
Polévka Česká

Ingredience

    • 2 vejce
    • 50 g hrubé nebo polohrubé
    • mouky
    • sůl
    • hrst nasekané petrželky
    • máslo na potření pánve

Příprava jídla



1 PŘIPRAVTE SI SUROVINY

Oddělte bílky a žloutky a nasekejte najemno petrželku. Bílky dejte do větší misky a ušlehejte je dotuha – pro urychlení můžete použít ruční elektrické metly. Žloutky osolte podle chuti a důkladně prošlehejte vidličkou.
 



2 OPATRNĚ SPOJTE
Do ušlehaných bílků opatrně vmíchejte osolené žloutky, nasekanou petrželku a pak zlehka přisypávejte a průběžně vmíchávejte mouku. Na svítek se dá použít nejen hrubá nebo polohrubá mouka, ale také jejich kombinace.
 



3 OSMAHNĚTE
Pánev potřete máslem, vlijte polovinu těsta a rozetřete ho po celé ploše. Opékejte z obou stran dozlatova. Totéž zopakujte se zbytkem těsta. Opečený svítek krájejte na kostičky nebo nudličky a sypte na talířích do polévky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Játrové knedlíčky

Domácí nudle

Co přidat do polévky, aby byla sytější?

Jak na to: játrové knedlíčky a játrová rýže

Přidat komentář