Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní kuřecí salát

Ideální letní oběd, který spolehlivě zasytí. Když máte štěstí na počasí, klidně kuřata připravte na venkovním grilu.
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Opékání masa: 6-8 minut
P
Salát

Ingredience

    • 4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže (o celkové váze asi 500 g)
    • 1 lžičku pálivé chilli pasty nebo
    • harissy (například pálivá pasta z chilli papriček Sambal oelek, značka Tandoori, 200 g za cca 67 Kč,
    • běžná prodejní síť)
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíci citronové šťávy
    • 1 velký nebo 2 střední zelené saláty
    • ½ okurky
    • ½ svazku ředkviček
    • 20 g piniových oříšků, opražených nasucho na pánvi 
    • hrst lístků čerstvé máty
    • sůl a pepř na dochucení

    Na zálivku:
    • 2 zralá pevná malá rajčata, nejlépe třešňová
    • ½–1 lžičku ostré chilli pasty nebo harissy
    • 1 lžíci citronové šťávy
    • 4 lžíce olivového oleje
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Omytá a osušená (dobře to jde kuchyňským papírem) kuřecí prsa položte do mělké mísy nebo na velký talíř. V misce smíchejte pálivou pastu nebo harissu, olej, citronovou šťávu a trochu soli. Vzniklou směsí pak přelijte maso a každý kousek v ní důkladně obalte.

2. Na zálivku rozpulte rajčátka, zbavte je semínek a nakrájejte na kostičky. V misce je smíchejte se zbylými surovinami na zálivku a dejte stranou.

3. Rozpalte grilovací pánev (nebo gril) a opečte na ní kuře: aby byla prsíčka dostatečně propečená, chce to šest až osm minut po každé straně. Sejměte je a zabalte do alobalu, aby zůstala teplá.

4. Salátové lístky rozprostřete na velký servírovací talíř. Okurku a ředkvičky rozkrájejte na kolečka a rozložte na salát.

5. Nakrájejte kuře na proužky a v míse promíchejte s polovinou zálivky. Pak ho vysypte na salát a ozdobte piniovými oříšky i mátou. Zakapejte zbylou zálivkou a ještě zatepla podávejte. 

Tip Apetitu:
Listový salát zůstane poměrně svěží i několik dní, pokud ho hned po nákupu pečlivě opláchnete pod studenou vodou a osušený dáte do přihrádky na zeleninu či do vakuovací nádoby.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.31

Přidat komentář