Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kuřecí salát
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1701 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 19 g
Tuky 111 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální letní oběd, který spolehlivě zasytí. Když máte štěstí na počasí, klidně kuřata připravte na venkovním grilu.

Suroviny

Hlavní
bez kůže
harissa 1 ČL
nebo chilli pasta gochujang
olivový olej 3 PL
salát 1 ks
1 velký nebo 2 střední
ředkvičky 1 svazku
piniové oříšky 20 g
opražené na sucho na pánvi
máta hrst
čerstvé listy
sůl
pepř
Na zálivku
rajčata cherry 2 ks
harissa 1 ČL
nebo chilli pasta gochujang
olivový olej 4 PL
sůl

Postup

1

Omytá a osušená (dobře to jde kuchyňským papírem) kuřecí prsa položte do mělké mísy nebo na velký talíř. V misce smíchejte pálivou pastu nebo harissu, olej, citronovou šťávu a trochu soli. Vzniklou směsí pak přelijte maso a každý kousek v ní důkladně obalte.

2

Na zálivku rozpulte rajčátka, zbavte je semínek a nakrájejte na kostičky. V misce je smíchejte se zbylými surovinami na zálivku a dejte stranou.

3

Rozpalte grilovací pánev (nebo gril) a opečte na ní kuře: aby byla prsíčka dostatečně propečená, chce to šest až osm minut po každé straně. Sejměte je a zabalte do alobalu, aby zůstala teplá.

4

Salátové lístky rozprostřete na velký servírovací talíř. Okurku a ředkvičky rozkrájejte na kolečka a rozložte na salát.

5

Nakrájejte kuře na proužky a v míse promíchejte s polovinou zálivky. Pak ho vysypte na salát a ozdobte piniovými oříšky i mátou. Zakapejte zbylou zálivkou a ještě zatepla podávejte. 

Tip Apetitu:
Listový salát zůstane poměrně svěží i několik dní, pokud ho hned po nákupu pečlivě opláchnete pod studenou vodou a osušený dáte do přihrádky na zeleninu či do vakuovací nádoby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 13:42
Recept se nachází v č.6/05, str.31

Apetit magazín