Pikantní kuřecí salát

Pikantní kuřecí salát

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1532 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 8 g
Tuky 101 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Ideální letní oběd, který spolehlivě zasytí. Když máte štěstí na počasí, klidně kuřata připravte na venkovním grilu.

Suroviny

Hlavní
kuřecí prsa 500 g
bez kůže
1 ČL
chilli pasta pálivá nebo harissy nebo Sambal oelek, značka Tandoori, 200 g za cca 67 Kč)
olivový olej 3 PL
citronová štáva 1 PL
1 ks
zelené saláty 1 velký nebo 2 střední
okurka 1 ks
ředkvičky 1 svazku
20 g
piniové ořechy opražené na sucho na pánvi
máta hrst
čerstvé listy
sůl
pepř
Na zálivku
2 ks
třešňová rajčata pevná, malá, zralá
chilli pasta gochujang 1 ČL
ostrá nebo harissy
citronová štáva 1 PL
olivový olej 4 PL
sůl
1. Omytá a osušená (dobře to jde kuchyňským papírem) kuřecí prsa položte do mělké mísy nebo na velký talíř. V misce smíchejte pálivou pastu nebo harissu, olej, citronovou šťávu a trochu soli. Vzniklou směsí pak přelijte maso a každý kousek v ní důkladně obalte.

2. Na zálivku rozpulte rajčátka, zbavte je semínek a nakrájejte na kostičky. V misce je smíchejte se zbylými surovinami na zálivku a dejte stranou.

3. Rozpalte grilovací pánev (nebo gril) a opečte na ní kuře: aby byla prsíčka dostatečně propečená, chce to šest až osm minut po každé straně. Sejměte je a zabalte do alobalu, aby zůstala teplá.

4. Salátové lístky rozprostřete na velký servírovací talíř. Okurku a ředkvičky rozkrájejte na kolečka a rozložte na salát.

5. Nakrájejte kuře na proužky a v míse promíchejte s polovinou zálivky. Pak ho vysypte na salát a ozdobte piniovými oříšky i mátou. Zakapejte zbylou zálivkou a ještě zatepla podávejte. 

Tip Apetitu:
Listový salát zůstane poměrně svěží i několik dní, pokud ho hned po nákupu pečlivě opláchnete pod studenou vodou a osušený dáte do přihrádky na zeleninu či do vakuovací nádoby.

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit