0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kuřecí salát
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1701 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 19 g
Tuky 111 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální letní oběd, který spolehlivě zasytí. Když máte štěstí na počasí, klidně kuřata připravte na venkovním grilu.

Suroviny

Hlavní
bez kůže
harissa 1 ČL
nebo chilli pasta gochujang
olivový olej 3 PL
citronová šťáva 1 PL
salát 1 ks
1 velký nebo 2 střední
ředkvičky 1 svazku
piniové oříšky 20 g
opražené na sucho na pánvi
máta hrst
čerstvé listy
sůl
pepř
Na zálivku
rajčata cherry 2 ks
harissa 1 ČL
nebo chilli pasta gochujang
citronová šťáva 1 PL
olivový olej 4 PL
sůl

Postup

1

Omytá a osušená (dobře to jde kuchyňským papírem) kuřecí prsa položte do mělké mísy nebo na velký talíř. V misce smíchejte pálivou pastu nebo harissu, olej, citronovou šťávu a trochu soli. Vzniklou směsí pak přelijte maso a každý kousek v ní důkladně obalte.

2

Na zálivku rozpulte rajčátka, zbavte je semínek a nakrájejte na kostičky. V misce je smíchejte se zbylými surovinami na zálivku a dejte stranou.

3

Rozpalte grilovací pánev (nebo gril) a opečte na ní kuře: aby byla prsíčka dostatečně propečená, chce to šest až osm minut po každé straně. Sejměte je a zabalte do alobalu, aby zůstala teplá.

4

Salátové lístky rozprostřete na velký servírovací talíř. Okurku a ředkvičky rozkrájejte na kolečka a rozložte na salát.

5

Nakrájejte kuře na proužky a v míse promíchejte s polovinou zálivky. Pak ho vysypte na salát a ozdobte piniovými oříšky i mátou. Zakapejte zbylou zálivkou a ještě zatepla podávejte. 

Tip Apetitu:
Listový salát zůstane poměrně svěží i několik dní, pokud ho hned po nákupu pečlivě opláchnete pod studenou vodou a osušený dáte do přihrádky na zeleninu či do vakuovací nádoby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.6/05, str.31

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč