Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí salát s křupavými krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1386 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 62 g
Tuky 66 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký zeleninový salát s křupavými kostičkami.

Související recepty

Suroviny

důkladně omytý
rozmarýn 2 PL
nasekaný
sůl
pepř
foccacia malá, nebo jiné bíle pečivo například 2 bagety
strouhaný, nebo parmazán
olivový olej 1 PL
little gem salát 4 ks
zralé, nakrájené na kousky
pečená, slitá a nakrájená na proužky
pažitka 1 svazek
malý svazek

Postup

1

Předehřejte troubu na 200/180 stupňů. Kuřecí prsa rozložte do pekáče, vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu a nasypte nastrouhanou citronovu kůru, rozmarýn, sůl a pepř. Pak je upečte dozlatova; trvá to tak dvacet minut.

2

Nakrájejte foccaciu na sousta a rozložte je na plech potažený pečicím papírem. Posypte je sýrem a pečte čtvrt hodiny, aby byla krásně zlatá a křupavá.

3

Propečené kuře nakrájejte na tenké plátky. Do pekáče, v němž se peklo kuře, vymačkejte šťávu z druhé poloviny citronu, přidejte olivový olej a seškrabejte přípečky. Salát rozeberte na lístky, vložte do velké mísy a přímíchejte k němu kuře, avokádo, krutony, papriky a pažitku. Přidejte šťávu z pekáče, smíchejte a zatepla podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

07.07.2008 11:26
Recept se nachází v č.8/07, str.32

Apetit magazín