0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí salát s křupavými krutony

Kuřecí salát s křupavými krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí salát s křupavými krutony

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1386 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 62 g
Tuky 66 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký zeleninový salát s křupavými kostičkami.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
citron 1 ks
důkladně omytý
rozmarýn 2 PL
nasekaný
sůl
pepř
chleba bílý 1 ks
foccacia malá, nebo jiné bíle pečivo například 2 bagety
sýr pecorino 2 PL
strouhaný, nebo parmazán
olivový olej 1 PL
little gem salát 4 ks
avokádo 2 ks
zralé, nakrájené na kousky
paprika 6 ks
pečená, slitá a nakrájená na proužky
pažitka 1 svazek
malý svazek

1 Předehřejte troubu na 200/180 stupňů. Kuřecí prsa rozložte do pekáče, vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu a nasypte nastrouhanou citronovu kůru, rozmarýn, sůl a pepř. Pak je upečte dozlatova; trvá to tak dvacet minut.

2 Nakrájejte foccaciu na sousta a rozložte je na plech potažený pečicím papírem. Posypte je sýrem a pečte čtvrt hodiny, aby byla krásně zlatá a křupavá.

3 Propečené kuře nakrájejte na tenké plátky. Do pekáče, v němž se peklo kuře, vymačkejte šťávu z druhé poloviny citronu, přidejte olivový olej a seškrabejte přípečky. Salát rozeberte na lístky, vložte do velké mísy a přímíchejte k němu kuře, avokádo, krutony, papriky a pažitku. Přidejte šťávu z pekáče, smíchejte a zatepla podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč