Lehký zeleninový salát s křupavými kostičkami.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200/180 stupňů. Kuřecí prsa rozložte do pekáče, vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu a nasypte nastrouhanou citronovu kůru, rozmarýn, sůl a pepř. Pak je upečte dozlatova; trvá to tak dvacet minut.
Nakrájejte foccaciu na sousta a rozložte je na plech potažený pečicím papírem. Posypte je sýrem a pečte čtvrt hodiny, aby byla krásně zlatá a křupavá.
Propečené kuře nakrájejte na tenké plátky. Do pekáče, v němž se peklo kuře, vymačkejte šťávu z druhé poloviny citronu, přidejte olivový olej a seškrabejte přípečky. Salát rozeberte na lístky, vložte do velké mísy a přímíchejte k němu kuře, avokádo, krutony, papriky a pažitku. Přidejte šťávu z pekáče, smíchejte a zatepla podávejte.
Komentáře