Rychlý a vydatný salát, nad kterým neohrnou nos ani milovníci masa.
Suroviny
Na marinádu
hořčice dijonská
2
ČL
česnek
1
stroužek
drcený
citronová šťáva
2
PL
sůl
špetka
Na salát
kuřecí prsa
2
ks
rajčata cherry
avokádo
1
ks
cibule červená
1
ks
rukola
hrst
sůl
olivový olej
balzamikový ocet
Postup
1
Prošlehejte 2 lžičky dijonské hořčice, 1 drcený stroužek česneku, šťávu z ½ citronu a špetku soli.
2
V marinádě obalte 2 kuřecí řízky a nechte 30 minut odpočinout.
3
Na salát smíchejte rozpůlená třešňová rajčátka, 1 pokrájené avokádo, nasekanou malou červenou cibuli a hrst rukoly; ochuťte solí, olivovým olejem a balzamikovým octem.
4
Kuřecí maso grilujte 4–5 minut po každé straně a pak položte na salát rozdělený na talíře.