Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do hodiny Snadné 1 - 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 550 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 20 g
Tuky 27 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlý a vydatný salát, nad kterým neohrnou nos ani milovníci masa.

Suroviny

Na marinádu
hořčice dijonská 2 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
citronová štáva 2 PL
sůl špetka
Na salát
kuřecí prsa 2 ks
rajčata cherry
avokádo 1 ks
cibule červená 1 ks
rukola hrst
sůl
olivový olej
balzamikový ocet

1Prošlehejte 2 lžičky dijonské hořčice, 1 drcený stroužek česneku, šťávu z ½ citronu a špetku soli.

2V marinádě obalte 2 kuřecí řízky a nechte 30 minut odpočinout.

3Na salát smíchejte rozpůlená třešňová rajčátka, 1 pokrájené avokádo, nasekanou malou červenou cibuli a hrst rukoly; ochuťte solí, olivovým olejem a balzamikovým octem.

4Kuřecí maso grilujte 4–5 minut po každé straně a pak položte na salát rozdělený na talíře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit