0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Teplý kuřecí salát s avokádem

Teplý kuřecí salát s avokádem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné 1 - 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 550 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 20 g
Tuky 27 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlý a vydatný salát, nad kterým neohrnou nos ani milovníci masa.

Suroviny

Na marinádu
hořčice dijonská 2 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
citronová štáva 2 PL
sůl špetka
Na salát
kuřecí prsa 2 ks
rajčata cherry
avokádo 1 ks
cibule červená 1 ks
rukola hrst
sůl
olivový olej
balzamikový ocet

Postup

1

Prošlehejte 2 lžičky dijonské hořčice, 1 drcený stroužek česneku, šťávu z ½ citronu a špetku soli.

2

V marinádě obalte 2 kuřecí řízky a nechte 30 minut odpočinout.

3

Na salát smíchejte rozpůlená třešňová rajčátka, 1 pokrájené avokádo, nasekanou malou červenou cibuli a hrst rukoly; ochuťte solí, olivovým olejem a balzamikovým octem.

4

Kuřecí maso grilujte 4–5 minut po každé straně a pak položte na salát rozdělený na talíře.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit