Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodové tiramisu

Klasický italský dezert doplňte šťavnatými jahodami a dejte vychladit. Úspěch zaručen.

Vydání: 2009/6
Autor:
Hodnocení:
51 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení přes noc
PT20M
Dort Italská

Ingredience

    • 250 g cukrářských piškotů
    • 100 ml sladkého dezertního vína
    • 400 g čerstvých sladkých jahod
    • 50 g třtinového cukru
    • 250 g mascarpone
    • 290 ml 40% smetany ke šlehání, ušlehané, podle chuti oslazené cukrem

Příprava jídla

1 Piškoty pokapejte dezertním vínem. Mascarpone rozmíchejte s ušlehanou smetanou. (Pokud se vám bude zdát směs příliš tuhá, přidejte pár kapek mléka nebo dezertního vína.)

2 Připravte si skleněnou mísu o objemu zhruba jeden litr. Dvě třetiny jahod rozmačkejte, zbytek nakrájejte na plátky. Na dno misky dejte polovinu piškotů, na ně polovinu rozmačkaných jahod a polovinu mascarpone se šlehačkou; zopakujte ještě jednou. Navrch položte plátky jahod. Vychlaďte, nejlépe přes noc.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd po italsku

Oběd po italsku

Jahodová bublanina

Kynuté jahodové knedlíky

Jahodový pohár po anglicku

Jahodová srdce

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Místo mascarpone, používám řeský jogurt a výsledek je velmi chutný!!!
Obrazek uzivatele
V receptu na TIRAMISU už chybí žloutek a likér a přebývá šlehačka... když už tam nedáte ani mascarpone, pak už není jediný důvod tomu říkat tiramisu... už tam nezbyla ANI JEDNA surovina z originálního tiramisu... To už je jako ty buřty bez masa... Určitě to není špatné, ale je to jogurtová pěna s jahodama..!!!
Obrazek uzivatele
přesně, souhlasím.
Obrazek uzivatele
Z receptu není zřejmé, zda se má cukr přidat do jahod nebo do mascarpone, můžete poradit?
Obrazek uzivatele
V Itálii svařují rozmačkané jahody s cukrem a vodou a likérem (maraschinem), směs nechají vychladit. Našlehají žloutky s cukrem, přidají mascarpone a sníh z bílků... Piškoty pokryjí vrstvou rozvařených jahod, krémem a znovu vrstvy opakují, vrch zdobí plátky jahod. Takže cukr je v jahodách i v krému. Žloutky se šlehají raději s moučkovým cukrem.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, nemohla byste mi prosím poslat přesnější recept (poměry surovin) na Vámi zmiňované tiramisu jak by mělo být - variantu s jahodami ? Taky mám ráda dodržování klasických postupů u tradičních jídel tak, jak v zemi původu vznikly. Díky Jitka jitka.bacikova@gmail.com
Obrazek uzivatele
Recept posílám na e-mail... jestli má ještě někdo rád klasiku, napište si na kamajka65@seznam.cz

Přidat komentář