Světoznámý italský dezert nemusí být jen s kávou a kakaem. Naše výtvarná ředitelka Pavla pasovala tenhle pohár na svého favorita mezi dezerty. Nadchlo ji, jak celé dílo završují křupavé sušenky.
Suroviny
maliny
125
g
čerstvé nebo mražené
krupicový cukr
80
g
piškoty
21
ks
cukrářské
amaretto
50
ml
vejce
3
ks
čerstvá
mascarpone
250
g
pistácie
2
PL
čokoládové sušenky
6
ks
rozdrcené
Postup
1
Maliny lehce rozmačkejte s 30 g cukru. Piškoty nakrájejte na kousky a rozdělte na dno skleniček. Pokapejte amarettem, nechte chvilku odpočinout a pak lehce upěchujte. Na to dejte vrstvu malin.
2
Žloutky utřete s 25 g cukru do pěny a pak prošlehejte s mascarpone. Z bílku ušlehejte pevný sníh a zašlehejte do něj 25 g cukru. Vařečkou ho zlehka vmíchejte do mascarpone.
3
Dejte krém do sklenek a nechte aspoň 2 hodiny chladit. Před podáváním ozdobte drcenými pistáciemi a sušenkami.