Malinové tiramisu s pistáciemi

Malinové tiramisu s pistáciemi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3462 kcal
Bílkoviny 65 g
Cukr 400 g
Tuky 169 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Světoznámý italský dezert nemusí být jen s kávou a kakaem. Naše výtvarná ředitelka Pavla pasovala tenhle pohár na svého favorita mezi dezerty. Nadchlo ji, jak celé dílo završují křupavé sušenky.

Suroviny

maliny 125 g
lze nahradit mraženými
krupicový cukr 80 g
18 ks
italské dlouhé piškoty
amaretto 50 ml
vejce 3 ks
čerstvá, červená, na plátky
mascarpone 250 g
2 PL
nesolené pistáciové oříška
čokoládové sušenky 4 ks
např. Koka značky Opavia, rozdrcené

1 Maliny lehce rozmačkejte s 30 g cukru. Piškoty nakrájejte na kousky a rozdělte na dno skleniček. Pokapejte amarettem, nechte chvilku odpočinout a pak lehce upěchujte. Na to dejte vrstvu malin.

2 Žloutky utřete s 25 g cukru do pěny a pak prošlehejte s mascarpone. Z bílku ušlehejte pevný sníh a zašlehejte do něj 25 g cukru. Vařečkou ho zlehka vmíchejte do mascarpone.

3 Dejte krém do sklenek a nechte aspoň 2 hodiny chladit. Před podáváním ozdobte drcenými pistáciemi a sušenkami.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit