Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinové tiramisu s pistáciemi
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12607 kcal
Bílkoviny 312 g
Sacharidy 2124 g
Tuky 286 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Světoznámý italský dezert nemusí být jen s kávou a kakaem. Naše výtvarná ředitelka Pavla pasovala tenhle pohár na svého favorita mezi dezerty. Nadchlo ji, jak celé dílo završují křupavé sušenky.

Související recepty

Suroviny

maliny 125 g
čerstvé nebo mražené
cukrářské
vejce 3 ks
čerstvá
pistácie 2 PL
čokoládové sušenky 6 ks
rozdrcené

Postup

1

Maliny lehce rozmačkejte s 30 g cukru. Piškoty nakrájejte na kousky a rozdělte na dno skleniček. Pokapejte amarettem, nechte chvilku odpočinout a pak lehce upěchujte. Na to dejte vrstvu malin.

2

Žloutky utřete s 25 g cukru do pěny a pak prošlehejte s mascarpone. Z bílku ušlehejte pevný sníh a zašlehejte do něj 25 g cukru. Vařečkou ho zlehka vmíchejte do mascarpone.

3

Dejte krém do sklenek a nechte aspoň 2 hodiny chladit. Před podáváním ozdobte drcenými pistáciemi a sušenkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...