Malinové tiramisu s pistáciemi

Malinové tiramisu s pistáciemi

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12607 kcal
Bílkoviny 312 g
Sacharidy 2124 g
Tuky 286 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Světoznámý italský dezert nemusí být jen s kávou a kakaem. Naše výtvarná ředitelka Pavla pasovala tenhle pohár na svého favorita mezi dezerty. Nadchlo ji, jak celé dílo završují křupavé sušenky.

Suroviny

maliny 125 g
čerstvé nebo mražené
krupicový cukr 80 g
piškoty 21 ks
cukrářské
amaretto 50 ml
vejce 3 ks
čerstvá
mascarpone 250 g
pistácie 2 PL
čokoládové sušenky 6 ks
rozdrcené

1 Maliny lehce rozmačkejte s 30 g cukru. Piškoty nakrájejte na kousky a rozdělte na dno skleniček. Pokapejte amarettem, nechte chvilku odpočinout a pak lehce upěchujte. Na to dejte vrstvu malin.

2 Žloutky utřete s 25 g cukru do pěny a pak prošlehejte s mascarpone. Z bílku ušlehejte pevný sníh a zašlehejte do něj 25 g cukru. Vařečkou ho zlehka vmíchejte do mascarpone.

3 Dejte krém do sklenek a nechte aspoň 2 hodiny chladit. Před podáváním ozdobte drcenými pistáciemi a sušenkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/1

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit