Italská klasika s novým švihem! Jahody posunou tradiční tiramisu do úplně jiné roviny...
Suroviny
jahody
300
g
krupicový cukr
4
PL
+ na jahody
vanilkový extrakt
1
ČL
pomerančová šťáva
vymačkaná ze 2 pomerančů
Grand Marnier
3
PL
nebo jiný pomerančový likér
vejce
4
ks
žloutky a bílky zvlášť
nastrouhaná z 1 biopomeranče
mascarpone
500
g
piškoty
25
ks
cukrářské
Postup
1
Jahody nakrájejte na plátky, část si schovejte na ozdobení. Zbylé jahody promíchejte s cukrem podle chuti a vanilkovým extraktem. Nechte 20 minut odležet. Sceďte šťávu a promíchejte ji s pomerančovou šťávou a s likérem.
2
Žloutky utřete s cukrem a pomerančovou kůrou. Promíchejte s mascarpone.
3
Bílky vyšlehejte dotuha a opatrně vmíchejte k mascarpone.
4
Piškoty namáčejte do ochucené pomerančové šťávy a vrstvěte střídavě s jahodami s krémem. Ozdobte plátky jahod a dejte vychladit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vyzkoušejte tiramisu na 16 způsobů: I v italské kuchyni se setkáte s různými obměnami receptu a s tajnými přísadami(16 receptů )
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů )
- Troubu nepotřebujete, tyto jahodové delikatesy totiž zvládnete bez pečení(15 receptů )
- 40+ nejlepších ověřených receptů na krémové dezerty(43 receptů )
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami: Připravte si koláč, nepečený cheesecake a další sezónní dezerty(42 receptů )
- Jahodové dezerty z celého světa, které musíte ochutnat(24 receptů )