0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7 / 5. Počet hodnocení: 45
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12585 kcal
Bílkoviny 338 g
Sacharidy 1973 g
Tuky 344 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská klasika s novým švihem! Jahody posunou tradiční tiramisu do úplně jiné roviny...

Suroviny

jahody 300 g
krupicový cukr 4 PL
+ na jahody
vanilkový extrakt 1 ČL
pomerančová šťáva
vymačkaná ze 2 pomerančů
Grand Marnier 3 PL
nebo jiný pomerančový likér
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
pomerančová kůra
nastrouhaná z 1 biopomeranče
mascarpone 500 g
piškoty 25 ks
cukrářské

Postup

1

Jahody nakrájejte na plátky, část si schovejte na ozdobení. Zbylé jahody promíchejte s cukrem podle chuti a vanilkovým extraktem. Nechte 20 minut odležet. Sceďte šťávu a promíchejte ji s pomerančovou šťávou a s likérem.

2

Žloutky utřete s cukrem a pomerančovou kůrou. Promíchejte s mascarpone.

3

Bílky vyšlehejte dotuha a opatrně vmíchejte k mascarpone.

4

Piškoty namáčejte do ochucené pomerančové šťávy a vrstvěte střídavě s jahodami s krémem. Ozdobte plátky jahod a dejte vychladit. 

Související články

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit