Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tiramisu s jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 52
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 12585 kcal
Bílkoviny 338 g
Sacharidy 1973 g
Tuky 344 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská klasika s novým švihem! Jahody posunou tradiční tiramisu do úplně jiné roviny...

Suroviny

jahody 300 g
+ na jahody
vanilkový extrakt 1 ČL
pomerančová šťáva
vymačkaná ze 2 pomerančů
Grand Marnier 3 PL
nebo jiný pomerančový likér
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
nastrouhaná z 1 biopomeranče
cukrářské

Postup

1

Jahody nakrájejte na plátky, část si schovejte na ozdobení. Zbylé jahody promíchejte s cukrem podle chuti a vanilkovým extraktem. Nechte 20 minut odležet. Sceďte šťávu a promíchejte ji s pomerančovou šťávou a s likérem.

2

Žloutky utřete s cukrem a pomerančovou kůrou. Promíchejte s mascarpone.

3

Bílky vyšlehejte dotuha a opatrně vmíchejte k mascarpone.

4

Piškoty namáčejte do ochucené pomerančové šťávy a vrstvěte střídavě s jahodami s krémem. Ozdobte plátky jahod a dejte vychladit. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...