Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 8-10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3249 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 173 g
Tuky 248 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Italská klasika s novým švihem! Jahody posunou tradiční tiramisu do úplně jiné roviny...

Suroviny

jahody 300 g
krupicový cukr 4 PL
+ na jahody
vanilkový extrakt 1 ČL
pomerančová šťáva
vymačkaná ze 2 pomerančů
Grand Marnier 3 PL
nebo jiný pomerančový likér
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
pomerančová kůra
nastrouhaná z 1 biopomeranče
mascarpone 500 g
piškoty 1 bal
25–30 ks, dlouhé cukrářské (savoiardi)

1 Jahody nakrájejte na plátky, část si schovejte na ozdobení. Zbylé jahody promíchejte s cukrem podle chuti a vanilkovým extraktem. Nechte 20 minut odležet. Sceďte šťávu a promíchejte ji s pomerančovou šťávou a s likérem.

2 Žloutky utřete s cukrem a pomerančovou kůrou. Promíchejte s mascarpone. Bílky vyšlehejte dotuha a opatrně vmíchejte k mascarpone. Piškoty namáčejte do ochucené pomerančové šťávy a vrstvěte střídavě s jahodami s krémem. Ozdobte plátky jahod a dejte vychladit. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit