Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dezert s broskvemi

Možná by bylo elegantnější servírovat ho ve skleničkách, ale mísa dává větší naději na lahodný přídavek…
Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 2 hodiny
P
Italská

Ingredience

    • 12 cukrářských piškotů nebo malých kokosek
    • 150 ml čerstvé či 100% pomerančové šťávy
    • 4 zralé broskve
    • 200 g malin
    • 500 g vanilkového krému (např. pribináčků)
    • 300 ml šlehačky

Příprava jídla

1. Maliny vsypte do kastrůlku a krátce povařte. Trochu je rozmačkejte. Piškoty nebo kokosky nalámejte na půlky do mísy a zalijte pomerančovou šťávou.

2. Broskve nakrájejte na plátky; několik pěkných plátků nechte stranou a zbytek přimíchejte k sušenkám. Potom přidejte část rozvařených malin a vanilkový krém.

3. Ušlehejte smetanu do polotuha a přilijte ji do mísy. Ozdobte plátky broskví a zalijte zbylými malinami. Dejte na dvě hodiny chladit.

Zkuste to jinak
Ovocným variacím se meze nekladou, vyzkoušejte nektarinky, ostružiny, borůvky…
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.64

Přidat komentář