0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 538 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 40 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

…tedy pod průhlednou želatinou, která slouží jako ,výloha‘ pro ovocnou náplň. Na tomhle lehkém koláči je kromě broskví úžasný také fakt, že vůbec

Suroviny

piškotový korpus 1 ks
o průměru 23 cm
meruňková zavařenina 6 PL
lze nahradit malinovou
broskve 4 ks
zralé, oloupané, na tenké plátky nakrájené
želatina 1 bal
smetana ke šlehání
na ozdobu
mandle plátky
na ozdobu

Postup

1

Želatinu rozpusťte podle návodu na obalu ve vlažné vodě nebo v ovocné šťávě. Potom částí želatiny potřete korpus.

2

Zavařeninu mírně ohřejte v kastrůlku, aby se lépe roztírala, a naneste ji na ztuhlou vrstvičku želatiny. Na ni rozložte plátky broskví, nejlépe v soustředných kruzích. Jde to snadno – a vypadá to skvěle.

3

Broskve přelijte želatinou.

4

Koláč nechte v chladu několik hodin, ale nejlépe přes noc, aby želatina ztuhla. Před podáváním můžete dezert posypat mandlovými lupínky nebo ozdobit trochou šlehačky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Já na korpus dávám pudink a na něj pak ovoce. Lze použít jakékoliv, ale broskve jsou skutečně nejlepší. A navrh želé...

Anonym

na korpus nakladu jakékoliv ovoce - klidně i více druhů (já dávám ananas, banán, jahody-i kompotované, meruňky nebo broskve - záleží na vaší chuti). Nezalívám želatinou, nýbrž vanilkovým nebo banánovým pudinkem. Pravda, není tak krásně průhledný, ale chuťově nemá chybu. Se šlehačkou a posypané grankem nebo polité Pikaem je to úžasné;)

Anonym

cesto do velkej tortovejformy 9 vajec 9 polievkových lyžíc práškového cukru 9 PL polohrubej múky 3 PL vody 1PL rumu 1 prášok do pečiva 2PL kakaa. Punčovina: 2-3 PL rumu 1/2malej flašky marhul džemu trochu čaju alebo kompotovej šťavy.Na vrch torty: 1 biely jogurt 1PL prášk.cukru 1 vanilkový cukor a rôzne ovocie kompotové aj čerstvé. Postup: Žltky vymiešame s cukrom pridáme vodu a lyžicu rumu. Vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšlahaný s bielkov. Cesto rozdelýme na 3 časti do jednej vmiešame2PL kakaa a postupne upečieme 3 korpusy 2 svetlé a jeden tmavý kakaový. 1 svetlý po vychladnutí pokrájame na kocky zalejeme čajom alebo kompotovou šťavou. pridáme džem.rum aurobíme punčovú zmes. Tmavý korpus vložíme do tortovej formy natrieme džemom a na to natrieme punčovú zmes a priložíme svetlý korpus Mierne zaťažíme a dáme do chladu. Povrch torty potompotrieme džemom a jogurtom ktorý prisladime cukrom a vanilkou a poukladáme ovocie kivi mandarinky zavárané broskyne podla vlastného výberu. Podľa návodu uvaríme želatínu a ešte teplú vylejeme na tortu. Trochu potrasieme formou aby sa želatína roztiekla dáme schladiť môžeme pred podávaním ozdobiť šľahačkou

Anonym

potřela jsem korpus tmavými povidly, na to ovoce a zalila jsem zelatinou s trtivovým cukrem - zelatina pak není čirá, ale nahnědlá - vůbec to nevadí. tmavý podklad krásně vypada, trtinový cukr výborne dochutí.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit