…tedy pod průhlednou želatinou, která slouží jako ,výloha‘ pro ovocnou náplň. Na tomhle lehkém koláči je kromě broskví úžasný také fakt, že vůbec
Suroviny
piškotový korpus
1
ks
o průměru 23 cm
meruňková zavařenina
6
PL
lze nahradit malinovou
broskve
4
ks
zralé, oloupané, na tenké plátky nakrájené
želatina
1
bal
na ozdobu
mandle plátky
na ozdobu
Postup
1
Želatinu rozpusťte podle návodu na obalu ve vlažné vodě nebo v ovocné šťávě. Potom částí želatiny potřete korpus.
2
Zavařeninu mírně ohřejte v kastrůlku, aby se lépe roztírala, a naneste ji na ztuhlou vrstvičku želatiny. Na ni rozložte plátky broskví, nejlépe v soustředných kruzích. Jde to snadno – a vypadá to skvěle.
3
Broskve přelijte želatinou.
4
Koláč nechte v chladu několik hodin, ale nejlépe přes noc, aby želatina ztuhla. Před podáváním můžete dezert posypat mandlovými lupínky nebo ozdobit trochou šlehačky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(72 receptů)
- 16x jednoduché ovocné koláče a buchty(16 receptů)
Komentáře
Anonym
26.06.2006 13:38
Má verze
Anonym
02.11.2006 14:01
můj způsob
Anonym
06.02.2007 15:45
ovocno punčová torta
Anonym
29.08.2007 15:14
Apetit 7/04
Anonym
17.09.2007 14:52
želativový dort