0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Broskve s borůvkami pošírované v karamelu

Broskve s borůvkami pošírované v karamelu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Broskve s borůvkami pošírované v karamelu

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné 3-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1483 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 325 g
Tuky 7 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V nouzi můžete samozřejmě použít mražené nebo konzervované ovoce, ale pokud to aspoň trochu jde, dejte přednost čerstvému. Pochutnáte si!

Suroviny

krupicový cukr 250 g
citron 1 ks
kůra a šťáva
vanilkový lusk 1 ks
rozpůlený podél
broskve 3 ks
borůvky 100 g

1 Do pánve s těžkým dnem a vysokými stěnami nebo do rendlíku nasypte cukr a zahřívejte ho, aby začal karamelizovat. Občas můžete nádobou zakroužit, ale nemíchejte.

2 Jakmile získá většina cukru tmavě zlatou barvu, přilijte půl litru vroucí vody a opatrně vše promíchejte vařečkou s dlouhou rukojetí. Buďte opravdu opatrní, protože karamel bude prskat. Také ztvrdne, ale při dalším zahřívání a míchání zase povolí. Z vanilkového lusku vyškrabejte semínka a přidejte ho do pánve. Přisypte citronovou kůru a na mírném plameni pět minut vařte.

3 Broskve rozpulte a vyjměte pecky. Vložte ovoce do rendlíku – v jedné vrstvě a rozpůlenou částí nahoru. Stáhněte plamen na minimum a vařte tři až pět minut, aby broskve změkly. Odstavte, přilijte citronovou štávu a nechte vychladnout. Vmíchejte borůvky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Obchod Apetit