0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Broskve s borůvkami pošírované v karamelu

Broskve s borůvkami pošírované v karamelu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Broskve s borůvkami pošírované v karamelu

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Snadné 3-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1483 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 325 g
Tuky 7 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V nouzi můžete samozřejmě použít mražené nebo konzervované ovoce, ale pokud to aspoň trochu jde, dejte přednost čerstvému. Pochutnáte si!

Suroviny

krupicový cukr 250 g
kůra a šťáva
vanilkový lusk 1 ks
rozpůlený podél

1 Do pánve s těžkým dnem a vysokými stěnami nebo do rendlíku nasypte cukr a zahřívejte ho, aby začal karamelizovat. Občas můžete nádobou zakroužit, ale nemíchejte.

2 Jakmile získá většina cukru tmavě zlatou barvu, přilijte půl litru vroucí vody a opatrně vše promíchejte vařečkou s dlouhou rukojetí. Buďte opravdu opatrní, protože karamel bude prskat. Také ztvrdne, ale při dalším zahřívání a míchání zase povolí. Z vanilkového lusku vyškrabejte semínka a přidejte ho do pánve. Přisypte citronovou kůru a na mírném plameni pět minut vařte.

3 Broskve rozpulte a vyjměte pecky. Vložte ovoce do rendlíku – v jedné vrstvě a rozpůlenou částí nahoru. Stáhněte plamen na minimum a vařte tři až pět minut, aby broskve změkly. Odstavte, přilijte citronovou štávu a nechte vychladnout. Vmíchejte borůvky a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.3/06, str.27

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč