V nouzi můžete samozřejmě použít mražené nebo konzervované ovoce, ale pokud to aspoň trochu jde, dejte přednost čerstvému. Pochutnáte si!
Suroviny
Postup
Do pánve s těžkým dnem a vysokými stěnami nebo do rendlíku nasypte cukr a zahřívejte ho, aby začal karamelizovat. Občas můžete nádobou zakroužit, ale nemíchejte.
Jakmile získá většina cukru tmavě zlatou barvu, přilijte půl litru vroucí vody a opatrně vše promíchejte vařečkou s dlouhou rukojetí. Buďte opravdu opatrní, protože karamel bude prskat. Také ztvrdne, ale při dalším zahřívání a míchání zase povolí. Z vanilkového lusku vyškrabejte semínka a přidejte ho do pánve. Přisypte citronovou kůru a na mírném plameni pět minut vařte.
Broskve rozpulte a vyjměte pecky. Vložte ovoce do rendlíku – v jedné vrstvě a rozpůlenou částí nahoru. Stáhněte plamen na minimum a vařte tři až pět minut, aby broskve změkly. Odstavte, přilijte citronovou štávu a nechte vychladnout. Vmíchejte borůvky a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Broskvový sen: Menu vyladěné s broskvemi(4 recepty )
Komentáře