Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
dezert s broskvemi
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5969 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 989 g
Tuky 147 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná by bylo elegantnější servírovat ho ve skleničkách, ale mísa dává větší naději na lahodný přídavek…

Suroviny

lze nahradit kokoskami
pomerančová šťáva 150 ml
maliny 200 g
500 g
vanilkový krém lze použít např. Pribináček

Postup

1

Maliny vsypte do kastrůlku a krátce povařte. Trochu je rozmačkejte. Piškoty nebo kokosky nalámejte na půlky do mísy a zalijte pomerančovou šťávou.

2

Broskve nakrájejte na plátky; několik pěkných plátků nechte stranou a zbytek přimíchejte k sušenkám. Potom přidejte část rozvařených malin a vanilkový krém.

3

Ušlehejte smetanu do polotuha a přilijte ji do mísy. Ozdobte plátky broskví a zalijte zbylými malinami. Dejte na dvě hodiny chladit.

Zkuste to jinak
Ovocným variacím se meze nekladou, vyzkoušejte nektarinky, ostružiny, borůvky…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

02.09.2007 14:53
Recept se nachází v č.6/05, str.64

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...