Možná by bylo elegantnější servírovat ho ve skleničkách, ale mísa dává větší naději na lahodný přídavek…
Suroviny
piškoty
12
ks
lze nahradit kokoskami
pomerančová šťáva
150
ml
broskve
4
ks
maliny
200
g
500
g
vanilkový krém lze použít např. Pribináček
smetana ke šlehání
300
ml
Postup
1
Maliny vsypte do kastrůlku a krátce povařte. Trochu je rozmačkejte. Piškoty nebo kokosky nalámejte na půlky do mísy a zalijte pomerančovou šťávou.
2
Broskve nakrájejte na plátky; několik pěkných plátků nechte stranou a zbytek přimíchejte k sušenkám. Potom přidejte část rozvařených malin a vanilkový krém.
3
Ušlehejte smetanu do polotuha a přilijte ji do mísy. Ozdobte plátky broskví a zalijte zbylými malinami. Dejte na dvě hodiny chladit.
Zkuste to jinak
Ovocným variacím se meze nekladou, vyzkoušejte nektarinky, ostružiny, borůvky…
Komentáře