Dezert s broskvemi

Dezert s broskvemi

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5969 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 989 g
Tuky 147 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Možná by bylo elegantnější servírovat ho ve skleničkách, ale mísa dává větší naději na lahodný přídavek…

Suroviny

piškoty 12 ks
lze nahradit kokoskami
pomerančová šťáva 150 ml
broskve 4 ks
maliny 200 g
500 g
vanilkový krém lze použít např. Pribináček
smetana ke šlehání 300 ml

1Maliny vsypte do kastrůlku a krátce povařte. Trochu je rozmačkejte. Piškoty nebo kokosky nalámejte na půlky do mísy a zalijte pomerančovou šťávou.

2Broskve nakrájejte na plátky; několik pěkných plátků nechte stranou a zbytek přimíchejte k sušenkám. Potom přidejte část rozvařených malin a vanilkový krém.

3Ušlehejte smetanu do polotuha a přilijte ji do mísy. Ozdobte plátky broskví a zalijte zbylými malinami. Dejte na dvě hodiny chladit.

Zkuste to jinak
Ovocným variacím se meze nekladou, vyzkoušejte nektarinky, ostružiny, borůvky…

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit