Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkový džem

Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Počet porcí: Na cca 1,2 litru
Doba přípravy: Do hodiny
P
Zavařenina Česká

Ingredience

    • 1 kg švestek
    • 400 g krupicového cukru
    • lžička kyseliny citronové
    • 400 g cukru

Příprava jídla

1 1 kg švestek omyjte, většinu vypeckujte a oloupejte.

2 Za stálého míchání vařte se 400 g krupicového cukru dohusta, pak přidejte lžičku kyseliny citronové, doslaďte cca 400 g cukru a vsypte zbývající švestky (rozpůlené, bez pecek, ale se slupkou), ještě chvíli vařte.

NĚCO NAVÍC Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Broskvová marmeláda s vanilkovou příchutí

Švestková pomazánka

10x letní džem

Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty

REKLAMA

Přidat komentář