Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestková omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 84
Do 30 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 717 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 125 g
Tuky 17 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Švestková omáčka se hodí k uzenému kuřeti, uzenému vepřovému masu či jazyku, pečené zvěřině nebo jehněčímu. Budete na ní potřebovat švestková povidla, koření a také kapku kvalitního alkoholu. Recept na švestkovou omáčku je skutečně velmi jednoduchý a pečenému nebo uzenému masu dodá to pravé „de luxe“.

 

Suroviny

nebo 1 lžíce rostlinného oleje/vypečeného tuku
švestková povidla 200 g
sůl
cukr
dle chuti
z bio citronu
rum 1 PL
či slivovice
bylinky
na ozdobu (nemusí být)

Postup

1

Mouku opékejte na tuku na nízkém plameni cca 3 minuty, aby vám vznikla jíška světle žluté barvy.

2

Postupně zašlehejte 500 ml vody. Pak vmíchejte švestková povidla.

3

Přidejte citronovou kůru a sůl, cukr a koření podle chuti.

4

Povařte asi 20 minut.

5

Před podáváním vmíchejte alkohol.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč