Švestková omáčka se hodí k uzenému kuřeti, uzenému vepřovému masu či jazyku, pečené zvěřině nebo jehněčímu. Budete na ní potřebovat švestková povidla, koření a také kapku kvalitního alkoholu. Recept na švestkovou omáčku je skutečně velmi jednoduchý a pečenému nebo uzenému masu dodá to pravé „de luxe“.
Suroviny
máslo
20
g
nebo 1 lžíce rostlinného oleje/vypečeného tuku
švestková povidla
200
g
citronová kůra
½
ČL
najemno nastrouhaná
sůl
dle chuti
cukr
dle chuti
mletá, dle chuti
mletý, dle chuti
mletý, dle chuti
rum
1
PL
či slivovice
bylinky
na ozdobu (nemusí být)
Postup
1
Mouku opékejte na pánvi na rozehřátém másle (či jiném tuku) na nízkém ohni cca 3 minuty, aby vznikla jíška světle zlatavé barvy.
2
Postupně zašlehejte 500 ml vody. Pak vmíchejte švestková povidla.
3
Přidejte citronovou kůru a sůl, cukr a koření podle chuti.
4
Povařte asi 20 minut.
5
Před podáváním vmíchejte rum nebo slivovici, můžete posypat čerstvými bylinkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů )