0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestková omáčka

Švestková omáčka

3.8 / 5. Počet hodnocení: 61
Do 10 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 717 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 125 g
Tuky 17 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dejte si ji k uzenému kuřeti, uzenému vepřovému masu či jazyku, pečené zvěřině nebo jehněčímu.

Suroviny

máslo 20 g
nebo 1 lžíce rostlinný olej/vypečený tuk
mouka pšeničná hladká 10 g
švestková povidla 200 g
sůl
cukr
dle chuti
citronová kůra 0.5 ČL
z bio citronu
skořice
hřebíček
mletý
badyán
rum 1 PL
či slivovice
bylinky
na ozdobu (nemusí být)

Mouku opékejte na tuku na nízkém plameni cca 3 minuty na jíšku světležluté barvy. Postupně zašlehejte 500 ml vody. Pak vmíchejte švestková povidla.

2 Přidejte citronovou kůru a sůl, cukr a koření podle chuti. Povařte asi 20 minut. Před podáváním vmíchejte alkohol.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit