Švestková omáčka

Švestková omáčka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 10 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 717 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 125 g
Tuky 17 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dejte si ji k uzenému kuřeti, uzenému vepřovému masu či jazyku, pečené zvěřině nebo jehněčímu.

Suroviny

máslo 20 g
nebo 1 lžíce rostlinný olej/vypečený tuk
mouka pšeničná hladká 10 g
švestková povidla 200 g
sůl
cukr
dle chuti
citronová kůra 0.5 ČL
z bio citronu
skořice
hřebíček
mletý
badyán
rum 1 PL
či slivovice
bylinky
na ozdobu (nemusí být)

Mouku opékejte na tuku na nízkém plameni cca 3 minuty na jíšku světležluté barvy. Postupně zašlehejte 500 ml vody. Pak vmíchejte švestková povidla.

2 Přidejte citronovou kůru a sůl, cukr a koření podle chuti. Povařte asi 20 minut. Před podáváním vmíchejte alkohol.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit