Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestková omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 97
Do 30 minut Snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 717 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 125 g
Tuky 17 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Švestková omáčka se hodí k uzenému kuřeti, uzenému vepřovému masu či jazyku, pečené zvěřině nebo jehněčímu. Budete na ní potřebovat švestková povidla, koření a také kapku kvalitního alkoholu. Recept na švestkovou omáčku je skutečně velmi jednoduchý a pečenému nebo uzenému masu dodá to pravé „de luxe“.

 

Suroviny

nebo 1 lžíce rostlinného oleje/vypečeného tuku
švestková povidla 200 g
sůl
cukr
dle chuti
z bio citronu
rum 1 PL
či slivovice
bylinky
na ozdobu (nemusí být)

Postup

1

Mouku opékejte na tuku na nízkém plameni cca 3 minuty, aby vám vznikla jíška světle žluté barvy.

2

Postupně zašlehejte 500 ml vody. Pak vmíchejte švestková povidla.

3

Přidejte citronovou kůru a sůl, cukr a koření podle chuti.

4

Povařte asi 20 minut.

5

Před podáváním vmíchejte alkohol.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...