0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 62
Do hodiny Velmi snadné Na cca 1,2 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3680 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 900 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Suroviny

švestky 1 kg
krupicový cukr 400 g
kyselina citronová 1 ČL
cukr 400 g

Postup

1

Švestky omyjte, většinu vypeckujte a oloupejte.

2

Za stálého míchání vařte se 400 g krupicového cukru dohusta, pak přidejte lžičku kyseliny citronové, doslaďte cca 400 g cukru a vsypte zbývající švestky (rozpůlené, bez pecek, ale se slupkou), ještě chvíli vařte.

NĚCO NAVÍC: Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Související články

Jak ozvláštnit chuť tradičního džemu?
  • Tipy a triky

Jak ozvláštnit chuť tradičního džemu?

Sezóna ovoce pomalu nastupuje a spolu s ní přijdou i přípravy domácích zavařenin. Popusťte uzdu fantazii a inspirujte se našimi tipy, jak z tradičního džemu vykouzlit nový chuťový zážitek.  ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit