3.2 / 5. Počet hodnocení: 47
Do hodiny Na cca 1,2 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3684 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 901 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Suroviny

švestky 1 kg
krupicový cukr 400 g
citronová kůra 1 ČL
cukr 400 g

1 1 kg švestek omyjte, většinu vypeckujte a oloupejte.

2 Za stálého míchání vařte se 400 g krupicového cukru dohusta, pak přidejte lžičku kyseliny citronové, doslaďte cca 400 g cukru a vsypte zbývající švestky (rozpůlené, bez pecek, ale se slupkou), ještě chvíli vařte.

NĚCO NAVÍC Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit