0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Švestkový džem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 62
Do hodiny Velmi snadné Na cca 1,2 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3680 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 900 g
Tuky 0 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Suroviny

krupicový cukr 400 g
kyselina citronová 1 ČL
cukr 400 g

Postup

1

Švestky omyjte, většinu vypeckujte a oloupejte.

2

Za stálého míchání vařte se 400 g krupicového cukru dohusta, pak přidejte lžičku kyseliny citronové, doslaďte cca 400 g cukru a vsypte zbývající švestky (rozpůlené, bez pecek, ale se slupkou), ještě chvíli vařte.

NĚCO NAVÍC: Pokud máte rádi zavařeniny voňavější, přidejte ke švestkám badyán a kousek skořice.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč