Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí pečené na česneku a oreganu

Naložte jehněčí do marinády s oreganem, česnekem a citronovou kůrou. Ideální pokrm na nedělní oběd. 
Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování 2 hodiny, pečení 1-1½ hodiny
P
Maso Řecká

Ingredience

    • 1 lžíce sušeného oregana
    • neoloupané stroužky z 1 palice česneku
    • 2 lžíce jemně nastrouhané kůry z biocitronu
    • 80 ml citronové šťávy
    • 125 ml olivového oleje + 2 lžíce navíc
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 1,2 kg jehněčí kýty
    • 1 kg nových brambor, omytých, větší překrojené
    • 1 biocitron, neoloupaný, rozdělený na dílky

Příprava jídla

1 Oregano, česnek, citronovou kůru a citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř promíchejte v míse; část marinády vetřete do masa. Jehněčí pak stáhněte kuchyňským provázkem, aby se propékalo rovnoměrně. Vložte ho do pekáče vyloženého papírem na pečení, navrch dejte zbytek marinády, přiklopte a dejte aspoň na dvě hodiny (ale klidně i přes noc) marinovat do chladu.

2 Troubu nastavte na 180 °C. Než se správně zahřeje, rozpalte velkou pánev s nepřilnavým dnem a zprudka na ní ze všech stran opečte jehněčí – maso se zatáhne a veškerá šťáva zůstane uvnitř.

3 Pak maso vraťte zpátky do pekáčku, přidejte brambory, citronové dílky a 2 lžíce olivového oleje. Pečte hodinu až hodinu a půl; pokud máte radši hodně propečené maso, nechte ho v troubě déle.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecké menu

REKLAMA

Přidat komentář