Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé sardinky v mátě

Upečte si sardinky ve středomořském stylu s citronem, česnekem a mátou.
Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Marinování 30 minut, pečení 5 minut
P
Maso Řecká

Ingredience

    • 1 kg sardinek, očištěných a bez hlavy
    • 2 lžíce nastrouhané kůry z biocitronu + citron k podávání
    • 60 ml olivového oleje
    • 3 stroužky česneku, utřené nožem nebo prolisované
    • 1 lžíce nasekaných mátových lístků
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 150 g hladké mouky
    • slunečnicový olej na smažení

Příprava jídla

1 Sardinky, citronovou kůru, olivový olej, česnek, mátu, sůl a pepř dejte do větší mísy a promíchejte, aby se ryby obalily směsí. Nechte v chladu marinovat alespoň 30 minut. Pak ryby obalte v hladké mouce.

2 Rozpalte pánev s nepřilnavým dnem, vlijte 1 cm slunečnicového oleje a osmažte sardinky dozlatova a dokřupava.

3
Servírujte s půlkami citronu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecké menu

REKLAMA

Přidat komentář