Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7756 kcal
Bílkoviny 536 g
Sacharidy 610 g
Tuky 295 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný pokrm z rybek politých marinádou z bylinek a vína.

Suroviny

sardinka 18 ks
očištěné, rozkrojené podélně tak, aby vytvořily ,motýlka'
česnek 5 stroužků
nahrubo nasekaných
bio, na tenká kolečka
tymián 5
vinný ocet bílý 80 ml
sůl mořská
pepř
olivový olej 60 ml

Postup

1

Sardinky, česnek, citron, bobkový list, tymián, víno, ocet, sůl a pepř dejte do mísy, pokropte olivovým olejem a nechte 30 minut marinovat.

2

Rozehřejte grilovací pánev na střední stupeň. Sardinky nechte okapat – marinádu uschovejte – a grilujte je 1–2 minuty po každé straně.

3

Marinádu přendejte do malého rendlíku a na prudkém ohni ji zahřejte. Sardinky servírujte pokapané horkou marinádou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

03.01.2015 12:22

rozhodne nedoporucuju je grilovat rozevrene! ani je rozkrajovat na pul na motylka! vsechna chut se pak ztrati!

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...