Snadný pokrm z rybek politých marinádou z bylinek a vína.
Suroviny
sardinka
18
ks
očištěné, rozkrojené podélně tak, aby vytvořily ,motýlka'
česnek
5
stroužků
nahrubo nasekaných
citron
1
ks
bio, na tenká kolečka
bobkový list
5
ks
tymián
5
víno bílé
160
ml
vinný ocet bílý
80
ml
sůl mořská
pepř
olivový olej
60
ml
Postup
1
Sardinky, česnek, citron, bobkový list, tymián, víno, ocet, sůl a pepř dejte do mísy, pokropte olivovým olejem a nechte 30 minut marinovat.
2
Rozehřejte grilovací pánev na střední stupeň. Sardinky nechte okapat – marinádu uschovejte – a grilujte je 1–2 minuty po každé straně.
3
Marinádu přendejte do malého rendlíku a na prudkém ohni ji zahřejte. Sardinky servírujte pokapané horkou marinádou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ryba na rožni: Odlehčete letní grilovačku(15 receptů )
- Party chuťovky(15 receptů )
Komentáře
rozhodne nedoporucuju je grilovat rozevrene! ani je rozkrajovat na pul na motylka! vsechna chut se pak ztrati!