0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 708 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 26 g
Tuky 41 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chleba se sardinkami je spolu s chlebem se sardinkovou pomazánkou oblíbeným rychlým jídlem. V kombinaci s krémovým avokádem a svěžími rajčaty se chuť rybiček báječně rozvine.

Suroviny

chleba vícezrnný 8 plátků
avokádo 1 ks
citronová štáva 2 ČL
česnek 1 stroužek
nasekaný
sardinky (konzerva) 2
sůl mořská
rajče 2 ks
zralá, na kostky
jarní cibulka 2 ks
bílá část nakrájená podélně na nudličky

1 Chleba opečte v toustovači. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, oloupejte a rozkrájejte na kostky. Promíchejte s citronovou šťávou a česnekem. Osolte.

2 Na polovinu plátků chleba navršte avokádovou směs, poklaďte rajčaty, na to dejte okapané sardinky a posypte je cibulkou.

3 Přiklopte druhou půlkou chlebů a šikmo rozpulte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici
  • Tipy redakce

Víkendové menu: Pivo v hrnci i ve sklenici

Vezměte pivo do kuchyně. Tato všestranná ingredience podpoří chuť pečeného masa a krásně se od něj odpíchne i sladký moučník. Víkend navíc přímo svádí k tomu, abychom si nějaký ten ‚kousek‘ dopřáli jen tak! ...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit