Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 708 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 26 g
Tuky 41 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chleba se sardinkami je spolu s chlebem se sardinkovou pomazánkou oblíbeným rychlým jídlem. V kombinaci s krémovým avokádem a svěžími rajčaty se chuť rybiček báječně rozvine.

Suroviny

česnek 1 stroužek
nasekaný
sardinky (konzerva) 2
sůl mořská
zralá, na kostky
jarní cibulka 2 ks
bílá část nakrájená podélně na nudličky

Postup

1

Chleba opečte v toustovači. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, oloupejte a rozkrájejte na kostky. Promíchejte s citronovou šťávou a česnekem. Osolte.

2

Na polovinu plátků chleba navršte avokádovou směs, poklaďte rajčaty, na to dejte okapané sardinky a posypte je cibulkou.

3

Přiklopte druhou půlkou chlebů a šikmo rozpulte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...