Chleba se sardinkami je spolu s chlebem se sardinkovou pomazánkou oblíbeným rychlým jídlem. V kombinaci s krémovým avokádem a svěžími rajčaty se chuť rybiček báječně rozvine.
Suroviny
chleba vícezrnný
8
plátků
avokádo
1
ks
citronová šťáva
2
ČL
česnek
1
stroužek
nasekaný
sardinky (konzerva)
2
sůl mořská
rajče
2
ks
zralá, na kostky
jarní cibulka
2
ks
bílá část nakrájená podélně na nudličky
Postup
1
Chleba opečte v toustovači. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, oloupejte a rozkrájejte na kostky. Promíchejte s citronovou šťávou a česnekem. Osolte.
2
Na polovinu plátků chleba navršte avokádovou směs, poklaďte rajčaty, na to dejte okapané sardinky a posypte je cibulkou.
3
Přiklopte druhou půlkou chlebů a šikmo rozpulte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravý oběd do školy i do práce? Zkuste 45 rychlých sendvičů(45 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )