Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 849 kcal
Bílkoviny 41 g
Cukr 74 g
Tuky 42 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Fenykl svědčí trávení, ať už v podobě semínek, bulev či lahůdkových kvítků, označovaných někdy jako ,fenyklový pyl‘. Kromě toho se o něm říká, že pomáhá organismu zvládat horko.

Suroviny

máslo 1 PL
fenykl 1
cca 150g, zbavená vnějších lístků, podélně rozpůlená a nakrájená na plátky
bageta 1 ks
např. ciabatta či jiný dobrý chléb
sardinky (konzerva) 1 ks
konzerva ve vlastní šťávě nebo oleji, okapaná
cibule 1 ks
červená, nakrájená nadrobno
petrželka 1 PL
čerstvá, hladkolistá, nadrobno nakrájená
citronová štáva 1 PL
a pár klínků citronu na podávání
ocet 1 ČL
bílý, vinný
olivový olej 20 ml
panenský, a trocha na opékání pečiva
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Máslo rozehřejte a zpěňte v nepřilnavé pánvi. Vsypte fenykl a za stálého míchání opékejte 5 minut doměkka a dozlatova. Odstavte a nechte 5 minut chladnout.

2 Mezitím opečte toustíky z pečiva nakrájeného na plátky (podle potřeby na oleji). 

3 V míse smíchejte fenykl, sardinky, cibuli, petrželku, kopr, citronovou šťávu, ocet a polovinu olivového oleje (nebo méně, podle toho, v čem byly naložené sardinky). Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte na toustících, pokapané dalším olejem a doplněné klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit