Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 849 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 74 g
Tuky 42 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fenykl svědčí trávení, ať už v podobě semínek, bulev či lahůdkových kvítků, označovaných někdy jako ,fenyklový pyl‘. Kromě toho se o něm říká, že pomáhá organismu zvládat horko.

Související recepty

Suroviny

máslo 1 PL
fenykl 1
cca 150g, zbavená vnějších lístků, podélně rozpůlená a nakrájená na plátky
bageta 1 ks
např. ciabatta či jiný dobrý chléb
sardinky (konzerva) 1 ks
konzerva ve vlastní šťávě nebo oleji, okapaná
cibule 1 ks
červená, nakrájená nadrobno
petrželka 1 PL
čerstvá, hladkolistá, nadrobno nakrájená
citronová štáva 1 PL
a pár klínků citronu na podávání
ocet 1 ČL
bílý, vinný
olivový olej 20 ml
panenský, a trocha na opékání pečiva
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Máslo rozehřejte a zpěňte v nepřilnavé pánvi. Vsypte fenykl a za stálého míchání opékejte 5 minut doměkka a dozlatova. Odstavte a nechte 5 minut chladnout.

2 Mezitím opečte toustíky z pečiva nakrájeného na plátky (podle potřeby na oleji). 

3 V míse smíchejte fenykl, sardinky, cibuli, petrželku, kopr, citronovou šťávu, ocet a polovinu olivového oleje (nebo méně, podle toho, v čem byly naložené sardinky). Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte na toustících, pokapané dalším olejem a doplněné klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit