Fenykl svědčí trávení, ať už v podobě semínek, bulev či lahůdkových kvítků, označovaných někdy jako ,fenyklový pyl‘. Kromě toho se o něm říká, že pomáhá organismu zvládat horko.
Suroviny
Postup
Máslo rozehřejte a zpěňte v nepřilnavé pánvi. Vsypte fenykl a za stálého míchání opékejte 5 minut doměkka a dozlatova. Odstavte a nechte 5 minut chladnout.
Mezitím opečte toustíky z pečiva nakrájeného na plátky (podle potřeby na oleji).
V míse smíchejte fenykl, sardinky, cibuli, petrželku, kopr, citronovou šťávu, ocet a polovinu olivového oleje (nebo méně, podle toho, v čem byly naložené sardinky). Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte na toustících, pokapané dalším olejem a doplněné klínky citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 26 receptů s fenyklem(28 receptů )
- 30 večeří z konzervy plus tipy, jak dobře uvařit ze zásob ve spíži(30 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )