Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí
Bruschetta se sardinakami, fenyklem a červenou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

4.1/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 821 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 70 g
Tuky 42 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fenykl svědčí trávení, ať už v podobě semínek, bulev či lahůdkových kvítků, označovaných někdy jako ,fenyklový pyl‘. Kromě toho se o něm říká, že pomáhá organismu zvládat horko.

Suroviny

cca 150g, zbavený vnějších lístků, podélně rozpůlený a nakrájený na plátky
bageta 1 ks
např. ciabatta či jiný dobrý chléb
sardinky (konzerva) 1 ks
konzerva ve vlastní šťávě nebo oleji, okapaná
nakrájená nadrobno
petrželka 1 PL
čerstvá, hladkolistá, nadrobno nakrájená
kopr 1 PL
vrchovatá lžíce, nasekaný
a pár klínků citronu na podávání
vinný ocet bílý 1 ČL
olivový olej panenský 20 ml
a trocha na opékání pečiva
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Máslo rozehřejte a zpěňte v nepřilnavé pánvi. Vsypte fenykl a za stálého míchání opékejte 5 minut doměkka a dozlatova. Odstavte a nechte 5 minut chladnout.

2

Mezitím opečte toustíky z pečiva nakrájeného na plátky (podle potřeby na oleji).

3

V míse smíchejte fenykl, sardinky, cibuli, petrželku, kopr, citronovou šťávu, ocet a polovinu olivového oleje (nebo méně, podle toho, v čem byly naložené sardinky). Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte na toustících, pokapané dalším olejem a doplněné klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín