0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

Bruschetta se sardinakami, fenyklem a červenou cibulí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bruschetta se sardinkami, fenyklem a červenou cibulí

3.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 821 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 70 g
Tuky 42 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fenykl svědčí trávení, ať už v podobě semínek, bulev či lahůdkových kvítků, označovaných někdy jako ,fenyklový pyl‘. Kromě toho se o něm říká, že pomáhá organismu zvládat horko.

Suroviny

máslo 1 PL
cca 150g, zbavený vnějších lístků, podélně rozpůlený a nakrájený na plátky
bageta 1 ks
např. ciabatta či jiný dobrý chléb
sardinky (konzerva) 1 ks
konzerva ve vlastní šťávě nebo oleji, okapaná
cibule červená ½ ks
nakrájená nadrobno
petrželka 1 PL
čerstvá, hladkolistá, nadrobno nakrájená
kopr 1 PL
vrchovatá lžíce, nasekaný
citronová šťáva 1 PL
a pár klínků citronu na podávání
vinný ocet bílý 1 ČL
olivový olej panenský 20 ml
a trocha na opékání pečiva
sůl
pepř
čerstvě mletý
pečivo

1 Máslo rozehřejte a zpěňte v nepřilnavé pánvi. Vsypte fenykl a za stálého míchání opékejte 5 minut doměkka a dozlatova. Odstavte a nechte 5 minut chladnout.

2 Mezitím opečte toustíky z pečiva nakrájeného na plátky (podle potřeby na oleji). 

3 V míse smíchejte fenykl, sardinky, cibuli, petrželku, kopr, citronovou šťávu, ocet a polovinu olivového oleje (nebo méně, podle toho, v čem byly naložené sardinky). Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte na toustících, pokapané dalším olejem a doplněné klínky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč